Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Aso’s?

Geplaatst op 18 juni 2017 door   ·   Geen reacties

Ik hou van fietsen en heb zelfs mijn fiets weer uit het vet gehaald om de komende maanden dagelijks een stukje te koersen. Ik word daarbij ondersteund door mijn vrouw en een accu. Mijn vrouw wil dat ik meer ga bewegen en de accu maakt dat deze opgave toch een stuk plezieriger wordt, hoewel ik zelf nog wel moet trappen.

Heel Twente heeft overigens wel wat met fietsen en de diverse wielerclubs draaien goed rond. Het is een vorm van sportief bewegen, die je zelfs tot op hoge leeftijd, ook in georganiseerd verband, nog kunt beoefenen. In wedstrijdverband is Twente een regio waar de wielersport eveneens leeft en er komen veel kampioenen uit onze streek, zowel op de weg als in het veld. Nee, namen ga ik niet noemen, maar iedere wielerliefhebber kan er zo een aantal opnoemen.

Afgelopen week werd het districtskampioenschap tijdrijden Oost-Nederland gehouden en dat werd, mede door het weer en de deelname van Anna van der Breggen, een groot succes. Een goed georganiseerd evenement, spannende strijd in de diverse categorieën, een ploegentijdrit voor bedrijven en veel toeschouwers. Een compliment voor de organisaties van de Ronde van Overijssel en de Ronde van Twente. Door gezamenlijk op te trekken willen deze organisaties de wielersport in de regio stimuleren en dat bleek in Bornerbroek goed te lukken.

Helaas zijn er ook andere berichten over de organisatie van een wielerevenement dat in Twente werd gehouden. De voorpagina van dagblad Tubantia opende er zelfs mee. Dit soort publiciteit zie ik toch liever aan mij voorbijgaan, maar als er zaken zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen, moet die natuurlijk wel naar buiten worden gebracht. Niet de media zijn verantwoordelijk voor deze soap, maar een aantal in het artikel met name genoemde bobo’s, die dachten/denken groter en belangrijker te zijn dan de wielersport. Dat zij zichzelf daarmee beschadigen, daar heb ik geen enkel probleem mee. Ik heb er echter wel problemen mee dat deze heren door hun financiële malversaties, deze mooie sport in een kwaad daglicht stellen en hierdoor andere organisaties en de vele betrokken vrijwilligers er bij betrekken. Dat laatste is uiteraard volkomen onterecht, maar de afwikkeling van het NK wielrennen 2014 in Ootmarsum laat helaas, door deze negatieve publiciteit, zijn sporen na. De betrokken bestuursleden van de Stichting Wielerevenementen Dinkelland moeten zich kapot schamen dat ze dit zo uit de hand hebben laten lopen en nu elkaar de schuld geven. Ik ben helemaal niet geïnteresseerd in wat er precies verkeerd is gegaan en wie daar verantwoordelijk voor is geweest. De wielersport is beschadigd en dat neem ik alle betrokkenen in deze zaak stuk voor stuk hoogst kwalijk.

Gelukkig komt de Tour de France er weer aan en dat zorgt voor positieve reclame voor de wielersport. Ik verwacht namelijk een mooie en spannende Tour, zonder negatieve incidenten. De organisatie is in ieder geval in goede handen, de organiserende Amaury Sport Organisation (ASO) kent het klappen van de zweep en zorgt, mede door de exorbitant hoge prijzen die de deelnemende ploegen en de media moeten betalen, dat zij als organisatie nooit geld te kort komen. Ondanks deze hoge deelnameprijzen staan de ploegen en de media in de rij om deze bedragen te betalen. Dan heb je het als organisatie goed voor elkaar en is bijna iedereen tevreden. Want er zullen ook een groot aantal wielrenners zijn, die voor of na Parijs, helemaal niet zo tevreden zijn en dat is goed voor de sport en moeten we daarom ook zo houden.

Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief