Zondag 3 maart 2024
Twentesport

Davo

Geplaatst op 21 april 2013 door   ·   3 Reacties

Een maand geleden vroeg de was- en materiaalvrouw van GA Eagles of ik haar wilde helpen. Carla is echt een wereldvrouw, ze helpt ook mij regelmatig, dus was mijn antwoord al snel ja. Zij is ook penningmeester bij haar andere cluppie, zondag vierde klasser Davo. Daar was een klein probleempje met de trainer, Erik Whittie. De trainer had namelijk dit weekeinde een trip naar Engeland gepland, al heel lang geleden. Het leek een vrij weekend te zijn, maar het werd opeens een inhaalzondag. Dus moest Davo voetballen gisteren en had het geen trainer. Maar geen probleem: gisteren stond ik voor het eerst voor de groep van Davo, als ad-interim coach.

Ik had Davo drie weken geleden een keer aan het werk gezien tegen Hattem, uitslag 1-4. Ik zag toen een hele enthousiaste, overijverige jonge ploeg bezig, met  een paar snelle spitsen. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Lemelerveld, gisteren dus, was Davo nog niet helemaal veilig. Lemerleveld was al kampioen, met slechts één nederlaag en één gelijkspel. De uitwedstrijd was maar liefst met 7-0 verloren. Een tegenstander van hoog niveau dus. Ik was derhalve  een tikkeltje nerveus toen ik in mijn auto stapte richting het Davo-terrein. Maar de leider, Angelo, de geschorste aanvoerder Peter en reserve- aanvoerder Onnie vingen mij uitstekend op. Met trainer Erik Whittie had ik uiteraard al wat dingen voor besproken, maar als je de helft van de namen van de spelers niet weet, is het verdomd lastig werken.

Het werd gisteren… 2-2, in een wedstrijd, die ondanks dat Lemelerveld al kampioen is, op het scherpst van de snede werd gespeeld. Twee mooie goals, één van  Niels (een snoeiharde kopbal) en één van Bas (een bekeken schuiver) brachten ons twee keer aan de leiding. Helaas maakte Lemelerveld in de tweede helft nog gelijk. Een dik verdiend punt, waardoor Davo veilig is en volgend seizoen weer in de vierde klasse speelt. Mijn complimenten gaan uit naar Kevin, Riny, Jamuel, Gerrit (uitblinker), Jason, Reiner, Onnie, Joey, Bas, Niels, Ankie, Gino, Daniel, Remco, Marcel, Peter, Angelo, Berry, Herman, uiteraard trainer Erik Whittie en last but not least Carla natuurlijk . Ik hoop dat ik alle namen goed heb en niemand ben vergeten.

Ik heb gisteren genoten van Davo, wat een werklust, wilskracht en teamspirit. En ook voetballend was het zeker in de eerste helft (op een knollentuin) heel behoorlijk. Het was enorm leuk om te doen. Ik wens Erik Whittie alvast voor volgend seizoen heel veel succes toe en ik kom zeker nog een paar keer kijken…

Delen is sportief

Reacties (3)

  1. Eric Whittie says:

    Hallo Michel, het plezier is volledig wederzijds en ik wil je bedanken voor de samenwerking. Je hebt de klus heel serieus opgepakt en de jongens vonden het heel leuk.

  2. guus says:

    als je al geniet van DAVO zegt dat meer over Boerebach zijn niveau

  3. jos says:

    Guus ga AUB iets anders doen, als je niets beters te zeggen hebt.
Archief