Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

De Knoest geveld

Geplaatst op 6 maart 2011 door   ·   1 Reactie

Gerard de Pee, onze spits, rechtsback, linksbuiten, centrale verdediger, linker- of rechtermiddenvelder, is geveld. Onze multifuctionele Gerard, van Lelystad 4, begon zaterdag op de bank tegen Zeewolde 4. Hij is het type ‘ruwe bolster, blanke pit’: voor de duvel niet bang, groot, beresterk en een klein hartje. Moet er een straatje gelegd worden? Bel Geer. De tuin betegeld hebben? Onze Gerard staat paraat.

Voetballend is Gerard geen hoogvlieger. Hij houdt van de lange bal, ook al staan er drie teammakkers naast hem vrij…Vooral de crosspass over een meter of veertig geeft hij graag. Zelden succesvol, maar wel lekker vol met de wreef.

Over zijn arbeid niets dan lof. Hij kleunt erin als een jonge hond en raakt altijd wel iets. Maar goed, de Knoest, want zo noemen wij Gerard bij Lelystad 4, mocht na rust invallen. In de spits, als kaatsend aanspeelpunt. Hij begon zeer verdienstelijk. Binnen een poep en een scheet maakten we twee treffers en zodoende kwamen we op een 3-0 voorsprong.

Gerard tekende zelf voor de 3-0, met een schitterende, kiezelharde kopbal uit een voorzet van Ted. Want koppen kan de Knoest als geen ander. Naast het geven van de lange bal kopt hij het liefst. En hoe. Hij kopt alsof zijn leven ervan afhangt. Een harde of zachte bal, weer of geen weer, koppen is een gave.

Maar dan. Een voorzet van links, van Micha geloof ik. De Knoest kiest goed positie en in gedachte knikt hij zijn tweede goal van de middag al binnen .Maar… een even grote Zeewoldenaar wil dit voorkomen. De Knoest kopt, een harde krak volgt en de beer is geveld… Onze spits heeft vol het kale achterhoofd van de Zeewolde-speler geraakt.

Ik heb werkelijk nog nooit zo een groot ei gezien, binnen twee seconden, boven het oog. Als er iemand niet kleinzerig is ,dan is het Gerard wel. Maar hij gilde het uit van de pijn. Of het slim was om te koppen? Daar zijn de meningen over verdeeld. Vandaag moet de Knoest weer naar het ziekenhuis. Door de enorme zwelling kon er zaterdag geen diagnose worden gesteld. Foto’s geven vandaag duidelijkheid of er iets gebroken of gescheurd is. Gerard, sterkte jongen…

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Walter Waalderbos says:

    Maar… zat de bal er nu wel of niet in, hoe is de wedstrijd geeindigd en natuurlijk spelen jullie a.s. zaterdag weer? en zo ja, wie vervangt dan de Knoest?
Archief