Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Gregory

Geplaatst op 13 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

Dat ik heel veel sporten volg betekent dat het zware maanden zijn geweest. Dat ik in de gelukkige omstandigheid ben om mij over te geven aan mijn verslaving in een eigen kantoorruimte heeft diverse voordelen. Omdat mijn vrouw niet zo veel met sport heeft, kan zij deze voordelen precies benoemen, maar ook ik ben niet ongelukkig met deze situatie. Ik moet wel bekennen dat het de laatste maanden wel wat uit de hand dreigt te lopen. Het aanbod van sport wordt steeds uitgebreider en de mogelijkheden om het te volgen zijn ook steeds groter. Als je echt alles wilt volgen, heb je aan één televisie niet langer genoeg en heb je in elk geval een extra iPad of een smartphone nodig.

De kwantiteit van het aanbod neemt dan wel steeds toe, de kwaliteit van de verslaggeving kan dit tempo helaas niet volgen. Ik erger mij steeds vaker aan de verslaggeving rond sportgebeurtenissen en met name aan het niveau van de zogenaamde deskundigen. Dat iemand op niveau heeft gesport, houdt niet automatisch in dat hij of zij van toegevoegde waarde is bij de verslaggeving. Waarom moet er tegenwoordig altijd maar zo’n deskundige bij zitten, vraag ik mij overigens af. De uitzendingen van start tot finish van een aantal Tour-etappes waren niet om aan te zien, maar zeker niet om aan te horen. Aan de deskundige tijdens het WK zwemmen heb ik mij echt mateloos geërgerd, wat een droogkloot. Ook onder de zogenaamde voetbalanalisten zitten er die voor mij onmiddellijk van de buis moeten worden gehaald.

De afgelopen week werd de uitzondering op de regel gelukkig weer eens bevestigd. Ik heb genoten van de uitleg van Gregory Sedoc tijdens de WK atletiek. Niet alleen weet hij vanuit de praktijk precies waar hij over praat, maar zijn bevlogenheid en zijn passie voor de atletiek maakt het een genot om naar hem te kijken en te luisteren. Overigens maken kleding de man, dus mijn complimenten gaan ook richting zijn kledingsponsor. Het kan dus wel en het belang van de juiste man of vrouw op deze plaats moeten we niet onderschatten. Een bevlogen deskundige tijdens de uitzendingen kan ervoor zorgen dat mensen enthousiast worden voor de sport waar het op dat moment over gaat, in het andere geval kan een minder boeiende deskundige de populariteit van een sport beslist schade toebrengen. Er hoeft van mij dus niet altijd een deskundige aanwezig te zijn bij de uitzendingen van een sportgebeurtenis, als je er echter voor kiest, maak dan wel de juiste keuze. Aan de andere kant zorgt het er wel voor dat ik, ondanks het grote aanbod van sport, zo nu en dan toch uit mijn hok kom en contact opneem met de buitenwereld. Volgende week begint de Vuelta en dan hebben we weer dagelijks een uitzending en kan het ergeren over het deskundig commentaar weer beginnen. Jippie!

Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief