Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Harde knaken

Geplaatst op 8 januari 2013 door   ·   Geen reacties

AGOVV is failliet verklaard. De voetbalclub uit Apeldoorn kampte al langer met financiële problemen. Vandaag, in de rechtbank van Zutphen viel het doek voor de club uit de Jupiler League. En dat terwijl er niemand van AGOVV bij de zitting aanwezig was. Het zal te pijnlijk zijn.

Schrale troost is dat AGOVV niet de enige club is die over de kop gaat. Haarlem en RBC Roosendaal gingen hen voor. Ik vraag me wel eens af; als in de voetballerij de geldproblemen al zo hoog oplopen, welke hoop is er dan nog voor andere sporten?

Kijk naar het schaatsen. De oude ploeg genaamd ‘Hofmeier’ heeft nog altijd geen nieuwe geldschieter. Coach Jan Van Veen ziet het niet meer zitten en overweegt zijn succesvolle schaatsers onder te brengen bij andere ploegen. Koen Verweij en Marrit Leenstra – die dit weekend nog het NK Sprint won – rijden bij deze ploeg en ondanks hun successen komt er maar geen geldschieter over de brug.

Schaatser Verweij liet weten dit jaar al zo’n 20.000 euro in zijn eigen sportcarrière te hebben gestoken. Best een sloot geld. Critici zeggen natuurlijk dat Koen niet moet klagen omdat hij nog altijd in een dikke auto rondrijdt, maar daar gaat het niet om. Sporters blijven ook gewoon werknemers die betaald moeten krijgen. Loonwerkers zijn het, al wordt dat vaak vergeten.

Echte arbeiders vind je op de fiets. In het peloton rijden genoeg mannen puur en alleen voor hun hypotheek en afhankelijke vrouw met enorme zonnebril. Een nieuw contract voor sommige knechten gaat niet over sportieve dromen en doelen, maar om keiharde knaken.

En keiharde knaken ontbreken ook in deze sport. Ik denk dat velen hadden verwacht dat het ex-Rabobank team al lang en breed 12 miljoen bijeen gesprokkkeld zou hebben. Niets is minder waar. Team Blanco is nog naarstig op zoek naar een bedrijf dat zijn of haar naam aan de vuige wielersport durft te verbinden. Een prachtig, maar risicovol uithangbord dat Blanco. De bedrijven met liefde voor het wielrennen die wel risico’s durven te nemen, zijn schaars. Of al bezet; kijk naar Vacansoleil.

Het wordt een mager jaar, dit 2013. Zeker voor sporters.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief