Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Kampioenen

Geplaatst op 3 april 2011 door   ·   Geen reacties

Ik heb de overwinning van FC Twente op PSV niet gezien. Toen de Tukkers aan het voetballen waren, zat ik in de Heineken Music Hall in Amsterdam, in de schaduw van de Arena. De Arena waar FC  Twente op de laatste competitiedag zijn tweede landstitel gaat halen. Ik ben er overtuigd van, want afgelopen seizoen heeft Twente al bewezen als koploper met de enorme druk om te kunnen gaan. Maar goed, ik heb dus niets van Twente – PSV gezien, omdat ik bij Jiskefet was. De partij in de Grolsch Veste zal ongetwijfeld enerverend zijn geweest en zoals ik later hoorde speelde Twente als een ware kampioen.

Toch was ook ‘Goeiesmorgens, de musical’ meesterlijk. Storm, Edgar, Jos, Tampert en Freddy, om maar enkele personages te noemen, deden mij en vele anderen twee uur lang schuddebuiken van het lachen. Tonny van Heemschut was voor mij het hoogtepunt. Michiel Romijn is formidabel als Tonny, die in een Schotse kilt weer prachtig gitaarspel liet horen.

Het was de tweede keer dat de heren van Jiskefet in de HMH speelden. Verleden jaar was het met de Lullo’s en toen was ik ook aanwezig. Ben een fan van het eerste uur en hun humor is niet te evenaren. Minpuntje vond ik de hal waarin ze speelden. Veel te groot en te massaal. En net als vorig jaar zaten er weer vreselijke gasten achter ons. Nadrukkelijk aanwezig, irritante opmerkingen maken en lachen als ze niet moeten lachen. Als je er teveel op let, kan zo’n groepje nietsnutten je avond verpesten, maar Kees Prins, Herman Koch en Michiel Romijn waren zo briljant dat ik zelfs die eikels achter ons niet meer hoorde. Jiskefet en FC Twente, het zijn voor mij twee echte kampioenen….

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief