Zondag 23 juni 2024
Twentesport

#MeToo

Geplaatst op 4 februari 2018 door   ·   Geen reacties

Het was heel verrassend dat het vrouwenvolleybalteam van Eurosped voor het begin van het huidige seizoen de thuiswedstrijden in Sporthal Het Punt te Vroomshoop ging spelen. Het was een grote beslissing om een regionale topsporthal als IISPA in Almelo te verlaten en te kiezen voor een plaatselijke sporthal. Hoe zou dit uitpakken, gaan de supporters mee en wordt Vroomshoop/Twenterand ook enthousiast voor volleybal op hoog niveau? Aan het zelfvertrouwen ontbrak het niet, want de hardop uitgesproken doelstelling was duidelijk: landskampioen worden. Een groep betrokken ondernemers maakte deze verhuizing mogelijk en zorgde voor een financieel plan om een aantal jaren op dit niveau topsport te kunnen bedrijven, maar team Eurosped onder leiding van de bevlogen coach Jan Berendsen moest dit vervolgens nog wel even waarmaken.

Vanaf de start is er sprake van een mooie en bijzondere chemie tussen Eurosped en Vroomshoop. Een aantal speelsters ging wonen in Vroomshoop en laten zien dat ze ook maatschappelijk betrokken willen zijn door actief mee te doen met een aantal activiteiten, zoals bijvoorbeeld een optreden tijdens de Vroomshoopse Revue. Je komt de vrouwen van Eurosped tegen in de plaatselijke supermarkt en het blijken normale mensen te zijn die open staan voor een praatje. Deze instelling heeft natuurlijk belangrijk bijgedragen aan het feit dat het klikt tussen het team en het dorp; de thuiswedstrijden worden heel goed bezocht.

Dat de sportieve aspiraties worden waargemaakt is echter de belangrijkste factor voor de populariteit van Eurosped. Met nog twee wedstrijden te gaan is het team verzekerd van de play-offs om het landskampioenschap. Daarin gaan ze met zes ploegen strijden om de titel dus ligt het team op schema wat betreft de doelstelling. Ik heb wel wat met mensen die niet bang zijn de lat hoog te leggen en dat vervolgens ook blijken waar te maken. Maar de successtory gaat nog veel verder, want ook speelt Eurosped de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport. Een zware tegenstander, want dit team staat niet voor niets riant bovenaan in de competitie. Om kampioen te worden moet je de play-offs winnen en het verschil is gemaakt aan het begin van de competitie. Eurosped had wat moeite om op stoom te komen, maar het lijkt erop dat ze net op tijd de juiste vorm hebben gevonden.

De bekerfinale vindt 18 februari plaats in Het Activum te Hoogeveen en hoewel het dan wel geen thuiswedstrijd is, ligt Hoogeveen heel wat dichter bij Vroomshoop dan bij Sliedrecht. Ik ga ervan uit dat er weer heel veel supporters meegaan en hoop dat het dus een soort thuiswedstrijd wordt voor Eurosped en dat dit het verschil gaat maken. Ongeacht de uitslag heeft Vroomshoop/Twenterand de meiden van Eurosped omarmd en ik moet het eerlijk toegeven #MeToo.

Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief