Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Over en uit

Geplaatst op 8 oktober 2017 door   ·   2 Reacties

Zaterdagavond 19.50 uur
Wat een uitslag, 8-0, en nog maar enkele weken geleden hield verliezer Luxemburg favoriet Frankrijk in Parijs op 0–0. Hoe verklaar je dit dan? Ik moest even terugdenken aan de wedstrijd Spanje-Malta in een ver verleden, toen waren we eigenlijk al geplaatst, want Spanje zou toch niet met meer dan elf doelpunten verschil van Malta winnen? Dat gebeurde dus wel en Nederland had het nakijken en plaatste zich niet. Theoretisch kan het allemaal nog, maar we zijn op dit moment eigenlijk gewoon al definitief uitgeschakeld.

Zaterdagavond 20.45 uur

Het Nederlands elftal is begonnen aan een schier onmogelijke opdracht, iedereen weet dat het niet kan, maar ergens blijven we toch hopen, al is het tegen beter weten in. Gewoon ook met 8–0 winnen en de wereld ziet er toch weer wat anders uit. Succes jongens.

Zaterdagavond 22.30 uur
De wedstrijd is afgelopen en ik ben gefrustreerd en boos op iedereen die verantwoordelijk is voor deze blamage. Ik heb niks gezien van een de dood of de gladiolen-mentaliteit of vechten. Met de moed der wanhoop waren de spelers aan deze klus begonnen en die wanhoop was helaas vanaf het begin ook duidelijk te zien. De 1-3 winst geeft zelfs geen juist beeld van de wedstrijd, ik heb zelden een Nederlands elftal zo slecht en zo weinig gemotiveerd zien spelen. Het is over en uit, we zijn er niet bij als het WK voetbal in Rusland wordt gespeeld. Over de oorzaken zal nog wel even worden nagesproken. Dat de trainers een rol hebben gespeeld valt niet te ontkennen. Blind bleek er geen kijk op te hebben en van Advocaat was al bekend dat het een behoudende en voor sommigen zelfs laffe coach is en dat heeft hij weer eens bewezen. Natuurlijk is het een feit dat de huidige spelers minder kwaliteiten hebben dan een groot aantal spelers in voorgaande generaties. We zijn afgezakt naar een bedenkelijk niveau en moeten ons internationaal meten met landen van de tweede of misschien zelfs wel derde garnituur. De resultaten in de Europese toernooien maakten al pijnlijk duidelijk hoe we er als voetballand op dit moment voorstaan. We hebben niks meer te zoeken in Europa en we hebben dus ook niks op het WK te zoeken. Pijnlijk misschien, maar wel de keiharde realiteit.

In mijn ogen is de KNVB echter de hoofdschuldige. De bond heeft de bakens te laat verzet, Koeman laten lopen en een wereldvreemde technisch directeur aangesteld. De leiding van de afdeling betaald voetbal in handen gegeven van een clown, die dacht dat hij zelf belangrijker was dan het betaald voetbal, maar de verantwoordelijke commissarissen lieten hem vrolijk zijn gang gaan. Als voetballand worden we door dit mismanagement niet meer serieus genomen, sterker nog we worden gewoon uitgelachen en niet eens achter onze rug. Het EK missen was geen uitzondering, maar een voorbode van een periode, waarin we steeds meer terrein gaan verliezen. Een hard gelag is het zeker, maar ook de realiteit. Of we ooit nog mee kunnen doen om de prijzen in het EK, het WK of de Europese competities? Moed verloren al verloren, maar het gaat wel donders moeilijk worden. Als we dinsdag echter met zeven doelpunten verschil winnen, ]is alles natuurlijk weer anders.

Ik hoop daarom vurig dat we het WK niet halen, uit deze beschamende vertoning lering trekken en gaan bouwen aan een nieuwe generatie bestuurders, trainers en spelers. Aan de supporters heeft het in ieder geval niet gelegen, die zijn net als ik gefrustreerd en boos.

Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Hans van den Berg says:

    Inplaats van “Winnaars van morgen” zijn we de “verliezers van vandaag geworden; Het Nederlands elftal is êên grote duiventil waar totaal geen beleid meer achter staat. Een stokoude bondcoach die niet meer tellen kan en een groot verloop van onbekwame bestuurders. Alleen spelers selecteren die fit zijn en wekelijks spelen bij hun club. Het selectiebeleid langzaam en gericht weer opbouwen vanaf de basis onder de bezielende leiding van een jonge ambitieuze coach!

  2. Geurt says:

    Gewoon stoppen met interlandvoetbal. Dit soort kwalificatieweekeinden zijn een crime voor de clubsupporter.
    Op wat Thialf-carnavalisten na is dit land er ook wel klaar mee, denk ik.
    We hebben genoeg van Oranje gezien, het hoeft niet meer. Pech voor middenstand en horeca. Weg ermee.
Archief