Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Peuk in de PC

Geplaatst op 30 mei 2011 door   ·   Geen reacties

Cruijff deed het stiekem met Van Hanegem op het toilet en zelfs Van der Vaart breekt een lans voor Theo Janssen. Ineens lijkt iedere voetballer een verstokte roker. Sinds Janssen de keuring van Ajax heeft doorstaan gaat het in het voetbal over roken. Kan het nu wel of niet?

Ajax coach De Boer is vrij duidelijk. ´Ik wil Janssen niet zien roken.´ Toch lastig nu zoveel camera´s op zijn hoofd en tatoeages staan afgesteld. Zaterdag zag ik in het AD een foto waarop Janssen Amsterdam verkent. In de PC Hooftstraat zelfs, het meest arrogante stukje Nederland. En wat deed Janssen daar? Juist. Hij stak de fik erin.

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind Janssen een prachtvoetballer. Genoten heb ik van hem. Hij behoort tot de beste voetballers die momenteel in de Nederlandse competitie rondlopen. Een cultheld, uit Arnhem. Maar van mij mag Ajax hem hebben. Zeker voor 3,2 miljoen in de kas van FC Twente.

´Als hij maar fit is als hij in het veld staat´, opperde Van der Vaart. Maar wat is fit? Een Ajacied waar ik vanavond mee aan tafel zat, hoorde via via via dat de medische keuring zich vooral richtte op de knie van Janssen. Ondanks dat hij nog maar rond de dertig is, denk ik dat zijn benen het niet lang meer houden. Als een paard dat kreupel wordt. Terwijl het nog oogt als een veulen. Dat is Janssen. Vol voetbalvreugde en grootste plannen.

Voor mij zit er groot verschil tussen een voetballer en een sportman. Wanneer een sporter deze twee dingen weet te combineren komt er vaak een voetballer met grote klasse uit voort. Janssen heeft klasse, zonder meer. Hij is zelfs een klasse apart. Maar een groots sportman is hij niet. Dan liet hij het bier (en de auto) wel staan. En z´n peuk in het pakje. Zeker in de PC.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief