Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Station Goor

Geplaatst op 17 mei 2011 door   ·   Geen reacties

Zondagavond half acht. Het is stil op straat. Ik sta op het perron in Goor. In de verte klinkt gerommel. Iets dat doet denken aan Tour of Duty. Een zestal treinreizigers tuurt omhoog. Een zwart gevaarte doemt op achter de grijze regenwolken. Ah. De Chinook helikopter uit Amsterdam. Vol FC Twentespelers. Behalve Douglas. Hij houdt het liever laag bij de grond.

De landstitel is voor Ajax. En mijn trein vertrekt vanaf station Goor in de richting van Amsterdam Centraal. Alsof ik het zout nog even harder in mijn wonden wil wrijven. Twente supporters komen letterlijk misselijk de trein uit zwalken. Moe van het bier en verliezen.

Aangekomen in Amsterdam ziet het er niet heel anders uit. Ik verwacht een uitzinnige massa, maar het is alsof ik te laat ben aangekomen op een feest dat net voorbij is. Gelukkig maar, want in heulen met de vijand heb ik weinig zin. Straten vol rotzooi. Dixi toiletten die omver zijn geworpen. Het chemische goedje stroomt door de Amsterdamse straten. Overal ME-busjes, uiteindelijk worden er 62 supporters worden opgepakt.

Hoe vier je een landstitel? Kan me herinneren dat er vorig jaar in Enschede een huldiging was ‘zonder gedonder’, zoals burgermeester Den Oudsten van Enschede de sfeer destijds omschreef. Ook al ging de landstitel dit keer niet naar Twente, we kunnen het wél beter vieren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief