Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Succes en felicitaties

Geplaatst op 14 mei 2017 door   ·   Geen reacties

Dat Ajax niet mijn favoriete club is, moet inmiddels wel duidelijk zijn. Toch was ik vorige week natuurlijk voor Ajax, maar wat hebben ze het mij en ook zichzelf onnodig lastig gemaakt. Ik feliciteer Ajax en het Nederlandse voetbal van harte met het bereiken van de Europa League-finale. Vrijwel iedereen ging er van uit dat een Nederlandse club zo’n Europese finale niet meer zou kunnen bereiken. Gelukkig dus wel en reken maar dat ik 24 mei weer voor de buis zal zitten. Ik wens Ajax heel veel succes. Ik geef de Amsterdammers best een reële kans om deze finale te winnen en even dacht ik dat dit voor een mij bekende PSV supporter uit Vroomshoop een geschenk uit de hemel zou kunnen zijn. Helaas mag niet de nummer drie van onze vaderlandse competitie bij Europese bekerwinst van Ajax deelnemen aan de Champions League, maar een subtopper uit Frankrijk. Dat is mogelijk een teleurstelling voor hem, maar de titel van damkampioen van Overijssel maakt voor hem hopelijk veel goed. Ik heb hem nog niet gefeliciteerd met dit succes en daarom bij deze Mark, van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap. Op dit bord ga ik dus de strijd niet met je aan.

Zelden heb ik een persconferentie meegemaakt die zo bol stond van de onduidelijkheden, tegenspraken en onzinnige verklaringen als de soap die de KNVB ons voorschotelde rond de aanstelling van onze nieuwe bondscoach. Een voor de grootste sportbond van Nederland schaamteloze vertoning, waarin Hans van Breukelen keihard ontkende uitspraken gedaan te hebben die een journalist hem persoonlijk had horen uitspreken. Geen gekromde tenen deze keer, maar totale verbijstering en plaatsvervangende schaamte. Hoe is dit toch allemaal mogelijk en laten we dit dan allemaal maar gebeuren? Dat neemt niet weg dat ik Advocaat en Gullit heel veel succes wens om het elftal toch nog richting de WK te loodsen.

De Boys uit Vroomshoop en DOS’37 uit Vriezenveen spelen volgend jaar weer in de eerste klasse en daarbij behoren felicitaties. Voor DETO Twenterand wacht de nacompetitie om hun plek in de eerste klasse te behouden. Veel succes DETO, ik kom zeker kijken. Voorwaars Westerhaar is kampioen geworden en promoveert naar de tweede klasse. De felicitaties zijn verdiend en ik wens de club veel succes met de nieuwe uitdaging. Den Ham is veilig, een knappe prestatie en zeker ook een felicitatie waard. Komend seizoen krijgen we er dus in ieder geval weer een derby bij. Sportlust Vroomshoop mag ik deze keer niet vergeten, anders krijg ik wéér een berichtje. Een plek tussen de vijfde en negende plaats wordt het resultaat van dit seizoen en ook hier zijn felicitaties op zijn plaats. Ik kan niet alle amateurclubs in Twente benoemen en dat ik in Twenterand woon is wel duidelijk, maar tegen alle clubs in Twente zeg ik bij deze: ‘Heel veel succes in het nieuwe seizoen.’

Over de afloop van het kampioenschap in het betaald voetbal ga ik het niet meer hebben, ik dien deze column ook bewust voor zondagmiddag 14.30 uur in. Het wordt echter wel steeds gekker, ik heb als fanatiek Feyenoord-supporter niet alleen Ajax al gefeliciteerd, maar nu hoop ik zelfs ook nog dat FC Twente gaat winnen. Heracles gaat namelijk de playoffs niet op eigen kracht bereiken, dat staat voor mij bij het schrijven van deze column vast.

Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief