Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Bundesliga – Henny de Mönnink

Geplaatst op 20 mei 2016 door   ·   Geen reacties

Mijn hoofd kookt. Er trekt een (FC Twente) rode waas voor mijn ogen: het kan toch niet waar zijn? Maar, het is waar: de KNVB – lees de trawanten van Bert van Oostveen, u weet die man die zonder enige zelfreflectie Oranje uit de race om het EK hield door zijn weifelachtige houding en vriendjespolitiek wat betreft zijn keuze voor een bondscoach die nog nooit iets gepresteerd heeft en nu weer de aanstelling van Advocaat als hulpcoach; diezelfde twijfelaar bevordert dat een commissie onze FC voor straf laat degraderen. Dus van de twee opties die er waren: een geldboete of intrekking van de proflicentie bleek nu een derde variant mogelijk: laat FC Twente maar LANGZAAM creperen in de eerste( Jupiler) divisie. Wat een zwalker, die man.

Het is natuurlijk niet geheel zijn eigen beleid; daar heeft hij commissieleden voor: Twente moet kapot! Boze tongen beweren dat Van Oostveen een verwoede Ajax-fan is. Wonderlijk is wel dat er totaal geen sprake is van enige solidariteit uit de hoek van de andere clubs uit de Eredivisie. Niets! Amsterdam huilt verandert nu in Twente huilt en het kan, buiten het oosten van ons land, niemand wat schelen, zo lijkt het wel.

Twente zou zich los moeten maken van de nationale voetbalmaffia en in ieder geval eens onderzoeken of aansluiting bij de Bundesliga mogelijk is. Het is een interessantere optie dan spelen in de kelder van het Nederlands betaald voetbal. Om maar te zwijgen over de kampioenskansen van de Eredivisie, die praktisch altijd door één van de grote twee gewonnen wordt. Nee, Van Geel: ik reken Feyenoord daar niet bij.
Wees creatief Twente en onderzoek andere mogelijkheden. Om terug te komen op Judas van Oostveen, met zijn uitgestreken klerkengezicht; zet die man maar eens op bijstandsniveau. Dat is een straf die hij wel verdient.

Henny de Mönnink

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief