Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Moedwil en Misverstand

Geplaatst op 25 september 2023 door   ·   Geen reacties

Als je wilt voetballen heb je – uiteraard – een balvoet en een voetbal nodig. Het verdient overigens  aanbeveling het veld met twee benen te betreden, want met een exemplaar kom je toch wat minder ver dan. En ik kan het weten… Een ster  ben ik nooit geweest, althans niet op een voetbalveld.

Bij de  F-pupillen, misschien en later de E-pupillen was ik keeper. De trainer van het team was Jo Marsman, de leider Jetse Blaauw. Gek dat ik dit nog weet. Temeer gek daar ik ook nog weet dat ik als keeper bij de pupillen een doelpaal dook. De paal gaf niet mee en ik ook niet; ik gaf vooral over, moest zelfs naar dokter Beens voor controle.; een hersenschudding werd gevreesd, maar dat viel reuze mee. Logisch eigenlijk. ‘Wat je niet heb, ken je niet krijge… debiteerde de beste voetballer ooit op het hoofdveld van SVZW, in 1988.

Het kwam uiteindelijk allemaal goed, maar ik heb nooit meer op doel gestaan. Ik stond vooral reserve.

Dat ik tijdens een toernooi bij GFC in Goor is toch opviel was mooi, ik werd vermoedelijk gevraagd omdat ze jongens te kort kwamen…, maar wist ook meteen dat het nooit beter zou worden dan in dat  team op dat toernooi in Goor, in een elftal met jongens als Beunk, Borkent, Buitenweg – echt een B-team dus…

Zo meteen nog iets over Doorbraken:  verschillende gedachten – en over meisjes/voetbal samen en  dus groter. Wie daar tegen is, is tegen de vooruitgang.

later meer

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief