Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Theo Pahlplatz voor eeuwig quick boy van FC Twente

Geplaatst op 2 juli 2023 door   ·   Geen reacties

De gisteren op 76 jarige leeftijd overleden voetballer Theo Pahlplatz, speler van FC Twente,  was  een  jongen van de club. De meervoudig   international  was een frivole frontsoldaat  en onder veel meer ook een der meest loyale voetballers van de club in toen nog Het Diekman,  een charmante wervelwind.

Zijn loyale opstelling, zowel in als naast het veld, kwam onder meer tot uiting in het feit dat hij geen andere profclub diende dan FC Twente. Hij was vergroeid met de club van  Het Diekman  aan de J.J. van Deinselaan,  voorheen de thuishaven van Sportclub Enschede. Hij  kwam als jongeling in 1966  bij FC Twente, dat hem oppikte als  jeugdtalent van Quick in Oldenzaal. En is er nooit weggegaan meer weggegaan.

Clubliefde, kom er nog eens om. Zowel voor FC Twente als voor Quick´20 had hij een warme band. En dus was er geen reden voor hem om de kleuren van een andere club te verdedigen. In de jaren zeventig plaatste FC Twente  zich voor Europees voetbal.

Als onderdeel van de  gouden generatie van FC Twente waren de jaren zeventig ook voor Pahlplatz een voetbalwalhalla, met als onbetwistbaar  hoogtepunt  het spelen van twee wedstrijden om de UEFA Cup tegen Borussia Monchengladbach. Er werd in Enschede nog gelijk gespeeld, maar Westfalen kansloos verloren.  Met mijn vader en en een paar  vrienden van hem was ik erbij. Wat een deceptie, maar toch ook  een ervaring van jewelste.

Na zijn voetbalpensioen bleef  Pahlplatz dienstbaar aan FC Twente, net als andere spelers van FC Twente, in commerciele zaken, in contacten met huurders van skyboxen,  verkopers van kaarten en VIP/pakkketten, met mannen als onder anderen Kick van der Vall, en Hennie, Ardesch en Eddy Aachterberg. En de weg naar Vondersweijde in Oldenzaal kon hij altijd  dromen.

Han Pape

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief