Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Twente Promotie

Geplaatst op 2 juli 2017 door   ·   Geen reacties

Ik probeer wekelijks wat over sport te schrijven op de breedst mogelijke manier en focus mij daarbij zeker niet alleen op mijn eigen gemeente. Vorige week had ik het over de 24 uur van Vjenne en dit dorp zette zich afgelopen week opnieuw nadrukkelijk op de kaart. Dus ik ontkom er niet aan het weer over Vriezenveen in de gemeente Twenterand te hebben: de obstacle mudrun. Hoewel je bij deze sportieve gebeurtenissen niet echt kunt spreken over topsport, liegen de prestaties er niet om. Dat de formule aanslaat blijkt wel uit het feit dat er maar liefst 3.900(!) deelnemers op af waren gekomen. Een groot evenement waar Twenterand trots op kan zijn en dat is te danken aan de vele vrijwilligers en de organiserende stichting Sportpromotie Twenterand. Waar een klein dorp groot in kan zijn en wat mij betreft mogen we hier spreken van Twente promotie.

Dat je bij een triatlon wél kunt spreken van topsport, daarover kan geen verschil van mening bestaan. Je moet zelfs uitblinken in een aantal disciplines en dat ook nog heel erg lang kunnen volhouden. De Triatlon Holten vond zaterdag plaats en dit evenement past dus prima bij een column over sport in Twente. En deze week vindt het CSI Twente in Geesteren plaats, een evenement met een internationale uitstraling dat ook belangrijk bijdraagt aan de promotie van Twente. Maar ook de Military en de FBK Games zijn sportieve pijlers voor onze regio en natuurlijk horen onze twee professionele voetbalclubs en de marathon van Enschede eveneens in dit rijtje thuis. Dat ik sportieve gebeurtenissen, die mogelijk ook in dit rijtje thuishoren, hier niet noem is overigens volledig te wijten aan mijn gebrek aan kennis en/of geheugen.

Maar ik kan natuurlijk niet voorbij aan de start van de Ronde van Frankrijk, de zeker qua publiciteit, belangrijkste en grootste wielerronde ter wereld en ook hier zijn er raakvlakken met Twente, hoewel deze keer wel erg bescheiden met Maurits Lammertink als enige Tukker aan de start. Er komt dit jaar geen Nederlandse winnaar, maar er is wel kans op etappezeges. De opvolger van Jansen en Zoetemelk en voor mij hoort onze Hennie met twee keer een tweede plaats hier zeker bij, komt er binnen enkele jaren echter aan. De komende weken zal ik ’s middags vaak voor de televisie zitten, want volgens mij zendt Eurosport de Tour de France dagelijks en zelfs van start tot finish uit.
.
Twente heeft wat met (top)sport en sportieve uitdagingen en al vele jaren een heel goed gevulde agenda. We kunnen met deze agenda de concurrentiestrijd met bijvoorbeeld een regio als Eindhoven niet alleen aan, maar die wordt, met twee vingers in de neus, door ons zelfs overtuigend gewonnen. Onze sportieve agenda zet Twente zowel nationaal als internationaal op de kaart en dat is Twente branding in optima forma en daar hoef je als inwoner van deze regio dus jaarlijks géén 7,50 tot 12,50 euro voor te betalen.

Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief