Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Wandelvoetbal

Geplaatst op 21 mei 2017 door   ·   1 Reactie

Het vergt nogal wat organisatievaardigheden om een meerdaags toernooi van de grond te krijgen, waarbij je ook het verblijf en het randgebeuren voor je rekening neemt. De organisatie van het Walking Football-toernooi, want daarover heb ik het, is in handen van de Gold Stars Heracles en zij verdienen een groot compliment. Het is de tweede keer dat zij dit toernooi organiseren en het feit dat de animo groot is en veel teams van vorig jaar nu ook weer acte de presence geven, vormt het bewijs dat men de juiste formule heeft gevonden. Ere wie ere toekomt, dat is zeker een groot compliment waard voor de organiserende vereniging. Zij zijn er in geslaagd een toernooi op touw te zetten dat meer biedt dan voetbal alleen, het activiteitenaanbod er omheen zorgt ervoor dat dit toernooi met recht een schot in de roos genoemd mag worden. Organiseren kunnen de heren van Gold Stars Heracles dus, het voetballen kan echter nog wel wat beter, zo bleek uit de laatste twee onderlinge confrontaties met mijn team.

Walking Football, is vooral populair onder wat oudere voetballers die houden van het spelletje en de lucht van de kleedkamer. Het helpt zeker als je vroeger ook al wat tegen een bal hebt getrapt, maar een vereiste is dit zeker niet. Ook wordt deze vorm van voetbal gespeeld in een team waar mannen en vrouwen deel van uit kunnen maken. De enige vereiste is dat je ouder dan zestig moet zijn en als je wat geluk hebt lukt dat. Vorig jaar ben ik wezen kijken bij dit toernooi om erachter te komen of Walking Football iets voor mij zou kunnen zijn. Ik ben enthousiast geraakt en heb mij vervolgens aangemeld bij de Old Stars Twenterand. Met mijn 69 jaar ben ik één van de oudsten van ons team en zeker niet de snelste en mijn verfijnde techniek en mijn conditie zijn beslist niet doorslaggevend geweest voor mijn selectie. Mogelijk dat mijn inzet, met name in de derde helft, een rol heeft gespeeld, want daar kan ik wel met de besten mee. Natuurlijk wil ik altijd graag winnen, maar het gaat mij primair om het bewegen, het plezier en het sociale gebeuren er omheen. Leuk is om in een wedstrijd en direct daarna de reacties van je medespelers te zien en vooral te horen, reacties die zij waarschijnlijk veertig jaar geleden ook al vertoonden. De emotie en verbetenheid van vroeger zit er nog steeds in en gelukkig maar, dat maakt dit spelletje ook juist zo leuk. Oude tijden herleven en dat is mooi om mee te maken.

Alle informatie over Walking Football en het programma van dit toernooi zijn te vinden op www.almelocitycup.nl Deze column is mede bedoeld u te bewegen 8 of 9 juni naar het stadion van Heracles Almelo te komen. Om sfeer te proeven en eens met eigen ogen te kijken naar deze vorm van voetbal die je zelfs op je 69ste nog actief kunt beoefenen. Als u er toch bent, let dan speciaal op de rechtsachter van de Old Stars Twenterand, u kunt hem niet over het hoofd zien, het is de man die regelmatig en vooral hinderlijk in de weg wandelt of staat.

Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Rein vos. says:

    Beste Chris.Mooi dat je de organisatie van heracles een pluim geeft.Deze mensen zijn er alle dagen mee bezig om het in goede banen te leiden.Af gelopen vrijdag even contact gehad hoe jou beleving en ervaring met het walking footbal.We weten allemaal dat het kijkspel(je kunt geen entree vragen om te mogen kijken).Bij het meespelen heb je soms het gevoel van spieren waarvan je het bestaan niet meer wist.Chris nog veel plezier met het walkingfootbal.Misschien nog wat raadsleden die je over de streep kan trekken?
Archief