Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

WK

Geplaatst op 9 juni 2018 door   ·   Geen reacties

Komende week begint het WK voetbal in Rusland. Dat onze nationale trots niet mee mag doen heeft er zeker mee te maken, maar ik loop er nog niet echt warm voor. De temperaturen van de afgelopen weken hebben hier zelfs geen verandering in kunnen brengen. Bij mij leeft dit toernooi duS nog niet en dat is wel eens anders geweest.

Vanaf donderdag 14 juni gaan 32 ploegen de strijd met elkaar aan en de eerste wedstrijd is Rusland tegen Saoedi-Arabië en de uitslag zal een bloedeloze nul tegen nul zijn, voorspel ik u. Daarna volgen er tien dagen lang meerdere wedstrijden per dag en dat wordt een lange zit omdat de meeste wedstrijden niet boeien. Ik zal ze dan ook niet allemaal gaan zien, dat is zelfs voor mij een te grote opgave. Pas vanaf 25 juni zouden de wedstrijden meer spanning kunnen opleveren, want dan wordt bepaald welke zestien ploegen er doorgaan. Mogelijk dat ik er daar wel een paar van ga volgen, maar ik zal er niet voor thuis blijven. Vanaf 30 juni zal ik de meeste wedstrijden wel proberen te bekijken, want daarbij is het voor de verliezer gewoon over en uit. Op 15 juli volgt de finale en Duitsland wordt wereldkampioen, dat staat voor mij vast.

De NOS besteedt, ondanks dat Nederland ontbreekt, uitgebreid aandacht aan dit WK en zendt de wedstrijden allemaal uit en via RTL 7 wordt het programma VI Oranje blijft thuis uitgezonden. Om de sfeer tussen de hoofdrolspelers Genee, Gijp en Derksen in dit programma goed te houden, zijn de laatste twee echter niet iedere uitzending aanwezig en dat is maar goed ook, want zij zijn ook niet echt enthousiast. Dat heeft meerdere oorzaken, maar de vele saaie poulewedstrijden spelen hier een belangrijke rol.

We gaan zien wat dit toernooi ons gaat brengen, maar ik loop dus niet over van enthousiasme, dat zult u inmiddels begrepen hebben. Ik ben echter niet de enige, want in Elburg kun je, als je geen zin hebt in dit WK, het EK van 1988 gewoon opnieuw beleven. Mijn voorspelling voor dit toernooi is dat Nederland Europees kampioen wordt. Ik hoop echter wel in dit WK te kunnen groeien en met name vanaf de achtste finales moet dit ook wel lukken. Ik ga er van uit dat Marokko en België er dan nog bij zullen zijn, want die landen hebben een streepje voor bij mij.

Overigens, stel dat we ons wel geplaatst zouden hebben voor dit toernooi, dan is het volgens mij niet ondenkbeeldig dat er een forse discussie zou zijn ontstaan of we wel of niet aan dit toernooi zouden moeten meedoen. De mensenrechten in Rusland en met name de houding van Rusland rond de MH17 zouden deze discussie hebben aangewakkerd en ik ben blij dat dit ons bespaard is gebleven. Ik vind namelijk dat sporters nooit de dupe mogen worden van een politieke beslissing, omdat uitsluitend de sporters zelf hierin een afweging kunnen maken. De uitschakeling heeft dus ook een positieve kant en daar wil ik het maar bij laten.

Ik wens u allen een mooi WK toe en gelukkig rijdt Max gewoon door en Dumoulin klimt binnenkort ook weer op zijn fiets.

Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief