Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Pieken

Geplaatst op 24 april 2011 door   ·   1 Reactie

Weer een weekend verder.  Nu staat FC Twente weer bovenaan. PSV lijkt kansloos, Ajax won vanzelfsprekend (inclusief een buitenspelgoal) van Excelsior.
Ben je nog steeds van mening dat de titel weer naar Twente gaat?’ vroeg mijn buurman.
Ik antwoordde wat ik al het hele seizoen zeg: ‘Wie zou het anders moeten worden?’
FC Twente heeft de ploeg met de beste spelers,  heeft gemiddeld het hoogste niveau. Het kleurloze PSV past de titel landskampioen niet. Mocht de kroon naar Eindhoven gaan, dan zou dat een vrij ernstige vorm van detonatie zijn, ondanks het vakmanschap van het Twentse trainersduo aldaar. Ajax is ook minder stabiel dan FC Twente dat overigens nog steeds niet in topvorm is.  Ik mag aannemen dat Ph en zijn staf ervoor zorgen dat Twente vanaf aanstaande zondag als elftal de juiste vorm heeft  voor de laatste wedstrijden van de titelstrijd en voor de bekerfinale. Vanaf zondag moeten alle elf spelers op minstens 85 à 90 procent van hun maximale kunnen zitten.  Dan moet er gepiekt worden, zoals bijvoorbeeld in september jl. rond de wedstrijden tegen Inter en Ajax (tweede helft).

Tegen ADO waren Douglas (verloor veel kopduels van Boelykin en was niet scherp bij de gelijkmaker van deze Rus), Ruiz (had soms onbegrijpelijke en onnodige acties), Brama en Buysse het verst van de broodnodige topvorm verwijderd. Chadli, Tiendalli en De Jong kregen een voldoende; Janssen, Wisgerhof en Landzaat een ruime voldoende en alleen Nikolay Mihaylov mocht wat mij betreft het cijfer 9 voor deze wedstrijd ontvangen. Deze relatief jonge doelman heeft al heel wat punten gepakt voor de regerend landskampioen. Ook tegen ADO was hij weer van grote waarde.

Wie ook in topvorm zouden moeten zijn in deze fase van de competitie, dat zijn de scheidsrechters. Voor deze mannen moet je respect hebben en dat heb ik ook meestal, maar afgelopen weekend hadden de drie die de topduels leidden, op cruciale momenten weer last van een kortstondige verzwakking. Laat ik het zo uitdrukken.
Voorbeelden: Het doelpunt van Ruiz dat afgekeurd werd.
De rode kaart van Engelaar. Had geel moeten zijn.
De buitenspelgoal van Ajax en het vertonen van de Feyenoord-goals op de schermen van de Arena.

Tot slot nog even een voorlopige tussenstand van de voorspelwedstrijd van TwenteSport.com. Van de inzenders (voorspel de top 3 plus puntenaantal van de eindstand van de eredivisie) denkt precies 50% dat FC Twente kampioen wordt; 27% gokt op Ajax en 23% zette in op PSV. Deze laatste groep is kansloos voor de hoofdprijs, wat denkt u?

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. bennie says:

    beste twente fans

    als er een ploeg recht heeft op het kampioenschap is het twente weer omdat ajax een massel kampioen word kijk maar naar de laatste 3 wedstrijden groningen en heracles allerbei keepers fouten terwel dat ze veel beter waren dan ajax.

    psv laf en slecht speeld het zijn echte angsthazen en die trainer moest zijn hele leven geen prijs meer halen omdat hij in zijn twente tijd alles beloofde en met twee jaar zijn woord niet na kwam dus laat de schaal aan hem voorbij gaan
Archief