Zondag 19 mei 2024

Bekerstunt SVZW tegen topklasser: ‘Goede opsteker’

Geplaatst op 25 februari 2016 door   ·   Geen reacties

SVZW Doelpunt 2015-11-14 SVZW - HZVV - 1-1 - hoa - (94)WIERDEN – SVZW heeft zich donderdagavond bij de laatste acht ploegen van de districtsbeker geschaard. Op sportpark ‘t Lageveld versloeg het in de achtste finale knap topklasser De Treffers met 2-1. Maurice Bartelds was de grote man aan Wierdense zijde: hij opende op fraaie wijze de score en was een kwartier voor tijd eveneens verantwoordelijk voor de winnende treffer.

De wedstrijd was een klein half uur oud toen Bartelds voor het eerst zijn klasse toonde. Met een prachtige stift passeerde hij de Groesbeekse doelman en zette zo zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Verder gebeurde er de eerste helft weinig en dus ging de thuisploeg met opgeheven hoofd aan de thee.

De tweede helft zette De Treffers echter vroeg druk en kwam SVZW niet meer aan voetballen toe. De ploeg van Erik Assink creëerde via de lange bal nog wel enkele kansen, maar twintig minuten voor tijd kwamen de gasten via Jean Black langszij: 1-1. Lang duurde die gelijke stand niet, want vijf minuten later wist Bartelds een vanaf de zijkant genomen vrije bal te toucheren en zo de 2-1 op zijn naam te schrijven. Keeper Bjorn Nijsink verrichte vervolgens in blessuretijd nog een knappe redding, waardoor SVZW ten koste van de nummer twee van de Topklasse Zondag de kwartfinale bereikte.

Goede opsteker
‘Op basis van de eerste helft was het een terechte overwinning,’ vertelt matchwinner Maurice Bartelds na de wedstrijd. ‘De tweede helft werden we teruggedrongen en was het overleven. Uiteraard ben ik erg blij met mijn twee doelpunten en dit is dan ook een goede opsteker om uit de problemen te komen in de competitie.’

SVZW – De Treffers 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 25. Bartelds 1-0, 69. Black 1-1, 74. Bartelds 2-1
Opstelling SVZW: Nijsink; Zwiers, Wensing, Holtkamp, Lubbers; Bartelds (75. Altink), Penterman, Borghuis; Aman (90. Ter Avest), Ter Heide (80. Eulderink), Sahbaz