Dinsdag 14 mei 2024

DOS’37 wint ternauwernood van ASC Nieuwland

Geplaatst op 6 december 2014 door   ·   Geen reacties

daniel derks dos37VRIEZENVEEN – Eersteklasser DOS’37 heeft zaterdagmiddag de drie punten op sportpark ‘Het Midden’ gehouden. De mannen van Philip Agteres wonnen met 2-1 door een late treffer van invaller Daniël Derks (foto).

De wedstrijd tussen de Vriezenveners en de ploeg uit Amersfoort was geen hoogstaande. Goede aanvallen waren schaars, wat mede aan het moerasachtige veld te wijten viel. DOS’37 was bovenliggend, maar vergat de wedstrijd eerder in het slot te gooien, waardoor de ploeg het zichzelf moeilijk maakte.

In de eerste helft was er niks aan de hand voor DOS’37. De ‘Geelzwarten’ waren heer en meester zonder goed te spelen. Waar inzetten van Tom Hegeman, Jaap Mulderij en Remco Gombert nog geen doelpunt opleverden, was het na een half uur voor Marc Meier wel raak. De aanvaller maakte beheerst af na goed voorbereidend werk van Maarten Smit en Gombert. Trainer Agteres was genoodzaakt om al twee wissels toe te passen, want spits Thijs Houwing moest het veld met een ontwrichte elleboog verlaten en ook Jaap Mulderij kon door een flinke hoofdwond niet verder.

Na rust beten de Amersfoorters meer van zich af. De ploeg die in een prachtig volledig wit tenue speelde, kon voor rust niet gevaarlijk worden, maar deed dat in de tweede helft wel. Dat viel mede te wijten aan DOS’37 dat vergat de wedstrijd te beslissen, want zowel voetballend als fysiek was de ploeg bovenliggend. Een kwartier voor tijd trok Johan Gelderblom de stand echter gelijk voor Nieuwland. Invaller Daniël Derks zorgde er vijf minuten voor tijd echter voor dat Nieuwland puntloos kon terugkeren naar Amersfoort. Hij strafte defensief geklungel genadeloos en koelbloedig af.

Goudhaantje Daniël Derks kroonde zich door zijn winnende treffer tot Man of the Match. ‘Als je op de bank zit terwijl de 1-1 valt en je mag wat later invallen, dan is dit het mooiste scenario.’ Na de gelijkmaker kregen de gasten zelfs nog kansen op de voorsprong, maar Derks geloofde in een overwinning voor zijn ploeg. ‘We scoren vaak laat in de tweede helft, dus ik had er wel vertrouwen in dat we nog konden winnen, dat je dan zelf de winnende mag maken is lekker.’

DOS’37 – ASC Nieuwland 2-1
30. Meier 1-0, 74. Gelderblom 1-1, 84. Derks 2-1.

Scheidsrechter: Van Munster
Geel: Scheepmaker (DOS’37) Brandsen, Mezbanali, Kos (ASC)
Toeschouwers: 150

DOS’37: Nitert, Coenraad, Scheepmaker, Boshoeve, Kottier (79. Derks), J. Mulderij (43. Krommendijk), L. Mulderij, Hegeman, Smit, Meier, Houwing (20. Gombert).