Zondag 19 mei 2024

Excelsior’31 verliest, DOS’37 ook, maar winst voor SVZW

Geplaatst op 20 november 2021 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – In de derde divisie van zaterdagvoetbal liep Excelsior’31 uit Rijssen vanmiddag op bezoek bij Sparta Nijkerk tegen een nederlaag aan. Het werd na een enerverende wedstrijd 2-1. Deze stand stond al bij rust op de borden. De wedstrijd was het aanzien meer dan waard, want het ging op en neer in deze pot voetbal op De Ebbenhorst.

In de hoofdklasse werd de wedstrijd van DETO Twenterand afgelast. Wel werd er in de eerste klasse gevoetbald, waarbij twee Twentse clubs in actie kwamen.Op eigen veld verloor DOS’37 opnieuw met ruime cijfers, want SDVB uit Barneveld won op Het Midden met 1-4. De enige club die de volle buit pakte was SVZW uit Wierden dat duidelijk de baas was in den vreemde met 1-5 duidelijk de baas bij SVI.

Sparta Nijkerk-Excelsior’31 2-1 (2-1)
Sparta speelde het handig, want liet de bal graag aan de Rijssenaren met als oogmerk om bij balverovering uit de omschakeling zelf te scoren. In zekere zin probeerde Excelsior’31 hetzelfde: toeslaan uit een snel uitgevoerde tegenstoot. Na een half uurtje kreeg de thuisploeg een penalty toen Mirko Zwiers in de zestien een tegenstander vloerde. En de Nijkerkse elfmeterexpert Maurice de Ruiter kweet zich uitstekend van zijn taak, want liet de Rijssense doelman Anthony van Zaltbommel kansloos. Toch kwam de equipe van trainer Jurjen Wouda langszij. Het was Hielke Penterman die de gelijkmaker binnenschoot, ook voor hemzelf na een periode van droogte een opsteker, maar nog vóór rust kwamen de gastheren toch weer op voorsprong. Ook nu vanaf elf meter en opnieuw was het De Ruiter die de buitenkans verzilverde: 2-1. Hoewel de roodhemden van De Koerbelt er in de twee helft alles aan deden de wedstrijd te laten kantelen, maar Sparta hield stand, mede doorat Excelsior’31 niet echt grote kansen wist te creëren.

SVI-SVZW 2-5 (1-2)
Het lijkt erop dat de club van trainer Joram Hendriks, afkomstig van PEC Zwolle en bezig aan zijn eerste jaar bij de Wierdense zwaluwen, het lek boven heeft, want na een hortend en stotend begin van de competitie, gaat het elftal draaien. Het begin van de competitie was moeizaam, maar nu lijken de punten makkelijk op de wal te wal te komen. Vanmiddag moest SVI in Zwolle eraan geloven. Zoals wel vaker moet de ploeg van Het Lageveld eerst de neus stoten om daarna tikken uit te delen. Ook vanmiddag was dat het geval. Hoewel ze sterker waren dan de opponenten kwamen de Wierdenaren wél achter, want SVI scoorde het eerst toen bij een corner Youp Kok binnnenkopte. Op het half uur maakte Frank Smit gelijk en nog vóór de thee namen de Wierdenaren de leiding toen Bas ter Hogt scoorde met dit keer Smit in de rol van aangever, want die rol kan hij ook spelen. Na de thee was al gauw de enige vraag met hoeveel goals verschil SVZW zou winnen. Dat werd dus een verschil van drie.

DOS’37-SDVB 1-4 (1-2)
Wat is er mis of gaat er mis bij DOS’37 in Vriezenveen. De ploeg zit in een dip. Nu is het seizoen nog jong en liggen er nog veel wedstrijden in het verschiet, maar je vraagt je wel af wie een doemscenario weet te voorkomen. Afgelopen week tekende in elk geval trainer Jeroen Niks, zelf ooit een zeer verdienstelijk speler en bovendien een kind van de club, voor nog een jaar na dit seizoen bij. Misschien komt het positieve schokeffect volgende week, dat kan, vandaag was het er in elk geval nog niet. Al in de eerste minuut kwamen de gasten uit Barneveld op voorsprong en na een kwartier stond het 0-2, maar zowaar, na dik een half uur kopte Kikkert de aansluitingtreffer tegen de touwen. Helaas maakte een ongelukkig DOS’37 daarna een eigen doelpunt en halverwege de tweede helft, toen het al lang en breed klaar was, werd het ook nog 1-4.