Zondag 19 mei 2024

Quick’20 – FVC 5-0 (1-0) – Analyse door Paul Amweg

Geplaatst op 30 november 2014 door   ·   Geen reacties

Reuven Niemeyer - hoa - CF4A0477‘De wedstrijd kende een nerveuze start, vooral van Quick’20-zijde, maar naarmate de wedstrijd vorderde trok Quick het initiatief naar zich toe. Na een kleine tien minuten moest doelman Gijs Krukkert nog een bal van de voet van een FVC-aanvaller plukken, nadien waren de Friezen echter nauwelijks gevaarlijk. Quick probeerde op de moeilijk te bespelen grasmat meer grip op de wedstrijd te krijgen en dat ging ook lukken.

Meer en meer werd de druk opgevoerd en Luc Stolker, die in de basis stond doordat Wouter Weusthof geblesseerd was, vergat na twintig minuten af te drukken. Dit lukte hem na een half uur wel, want Jordy Kamphuis kwam op links door, Stolker kwam naar de eerste paal en scoorde de verdiende 1 – 0.

Voor de pauze waren er nog kansen voor Reuven Niemeijer (rechts op de archieffoto) en vergat Jordy Kamphuis een keer in te komen bij een voorzet van Stolker. Quick ging daardoor dan ook rusten met een 1–0 voorsprong. Een terechte voorsprong, maar de marge had al groter kunnen en misschien wel moeten zijn voor de Oldenzalers.

Geladen kwam Quick weer uit de kleedkamer, want blijkbaar voelde het dat er meer in zat en dat lukte dan ook direct na de pauze. Wat het was opnieuw Kamphuis die nu Frank Eulderink op rechts wegstuurde, die een afgemeten voorzet gaf en met een technisch goed uitgevoerde kopbal scoorde Nijmeijer.

Niemeijer kon er toen geen genoeg meer van krijgen, want na een bekeken dieptepass van Stolker op Eulderink, kon Niemeijer de derde Oldenzaalse treffer aantekenen. Niemeijer zorgde ook voor de 4–0 om zijn hattrick compleet te maken. Lars Kosters, ingevallen voor Frank Eulderink, wist het net voor de vijfde keer te laten bollen door een afvallende bal snoeihard in te schieten. De hele tweede helft is FVC niet gevaarlijk geweest en wist de Quick-verdediging de zaak schoon te houden. Hopelijk dat het elftal hiermee weer het nodige zelfvertrouwen weet vast te houden om op de plaats te komen waar het thuis hoort.’

Quick’20 – FVC 5-0 (1-0)
Scoreverloop: 30. Stolker 1-0, 46. Niemeijer 2-0, 60. Niemeijer 3-0, 66. Niemeijer 4-0, 83. Kosters 5-0.