Zondag 19 mei 2024

SVZW – AZSV 2-0 (1-0) – Analyse door Marc Kemna

Geplaatst op 30 november 2014 door   ·   Geen reacties

maurice bartelds‘SVZW begon onder extreem koude omstandigheden zeer scherp aan de wedstrijd. De Wierdenaren zetten snel druk, kwamen veel in balbezit en voetbalden best aardig. Op het positiespel was weinig aan te merken. Dat resulteerde al vrij snel in de 1-0. Een goede voorzet van Kevin Aman werd keurig binnengekopt door spits Ruud Ter Heide.

SVZW bleef gedurende de wedstrijd scherp, hield het tempo hoog en was op zoek naar de 2-0. Deze viel ook, na zo’n twintig minuten spelen, maar het doelpunt werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Desondanks behielden de Wierdenaren een overwicht en kwamen de gasten weinig in het spel voor.

Even later werd Ruud ter Heide gewisseld vanwege een knieblessure en daarmee vielen automatismen weg bij SVZW en werd de wedstrijd minder qua kwaliteit. Na die wissel liet AZSV zien dat het bij vlagen voetballend best een leuke ploeg te heeft. Al missen de Aaltenaren wel wat power en stootkracht.

De tweede helft was eigenlijk niet veel aan, maar toen de 2-0 via Machiel van Keulen viel, was de wedstrijd over en uit. Voor de aanwezige toeschouwers was de tweede helft een helft om snel te vergeten. SVZW kreeg wel een paar kansjes, omdat de ploeg uit Aalten het achterin open gooide en toch wat probeerde  te forceren. Maar de echte scherpte ontbrak waardoor het niet echt spannend meer werd. Na negentig minuten stond er, onder leiding van de sterk fluitende scheidsrechter een terechte 2-0 eindstand op het scorebord.

De Man of the Match was voor mij Maurice Bartelds (foto). Hij beschikt over een prachtige trap en is in staat rust te brengen in het af en toe gehaaste spel van SVZW.’

SVZW – AZSV 2-0 (1-0)
10. Ter Heide 1-0, 65. Van Keulen 2-0