Zondag 19 mei 2024

FC Twente incasseert eerste verlies in en van Utrecht

Geplaatst op 24 oktober 2020 door   ·   Geen reacties

UTRECHT/ENSCHEDE – Het begon zoals al weken het geval is ook vanavond heel goed, maar het eindigde voor eerst dit seizoen niet goed. Hoewel net als in eerdere wedstrijden FC Twente supersnel op voorsprong kwam, binnen de minuut, stond er aan het eind 2-1 op het scorebord in het voordeel van FC Utrecht. Voor de Tukkers was het de eerste nederlaag dit seizoen. Dat was zeker op basis van de tweede helft niet geheel onterecht.

Opnieuw brak FC Twente snel de ban, want op aangeven van Cerny scoorde Danilo, hij weer, de eerste treffer, en ook weer binnen de minuut, om precies te zijn na vijftien seconden. Daar moesten de Domstedelingen wel even van bijkomen. Dat lukte vrij aardig en in de loop van de eerste helft ontwikkelden ze een veldoverwicht. Hoeveel druk de thuisploeg van trainer John van de Brom ook zette, het surplus aan voetballend vermogen leidde niet tot veel kansen. Wel had Moussa Sylla de 1-1 een kwartier voor rust moeten maken, maar hij stuitte op de Twente doelman Joël Drommel.

De keeper van de Enschedeërs moest voor een steeds beter spelend FC Utrecht kort voor rust toch capituleren toen Bart Ramselaar, die ook al knalhard op de lat had geschoten, hem met een verwoestend schot kansloos liet. Kort na rust viel ook meteen de tweede goal van FC Utrecht toen Sander Van der Streek de thuisploeg op voorsprong zette. De druk nam toe, want Utrecht joeg met elan op een derde goal, die ook viel, weer van Ramselaar, maar hij stond buitenspel. In die fase lag een derde treffer van FC Utrecht meer voor de hand dan een tweede van FC Twente.

Het was voor Twente-trainer Ron Jans aanleiding om in een poging iets te forceren drie wissels ineens toe te passen. Het trio verse krachten bestond uit de Twentse rossen Lazaros Lamprou, Halil Dervisoglu en Gijs Smal, ter vervanging van Cerny, Roemeratoe en Oosterwolde. Daar ook FC Utrecht niet meer scoorde en Meenig voor Twente nog een mogelijkheid miste bleef het bij 2-1.