Zondag 19 mei 2024

FC Twente probleemloos naar volgende ronde Europa League

Geplaatst op 26 juli 2012 door   ·   Geen reacties

TURKU – FC Twente is er vrijwel moeiteloos in geslaagd de derde kwalificatieronde van de Europa League te bereiken. Na het 1-1 gelijkspel van afgelopen week, werd de return in Finland met 5-0 gewonnen. Doelpunten van Leroy Fer (foto) in de vierde en Glynor Plet in de zevende minuut zorgden er voor dat het duel al vroeg gespeeld was.

Ook in de speeltijd die volgde was FC Twente heer en meester. Nog voor rust zorgde Fer op aangeven van Dusan Tadic voor de 0-3. Een kwartier voor tijd scoorde Nacer Chadli de 0-4, de tweehonderdste Europese treffer van de Tukkers. In de slotminuten bepaalde Chadli de eindstand op 0-5.

Door de overwinning weet FC Twente zich verzekerd van een plaats in de volgende kwalificatieronde. Daarin neemt de ploeg het op tegen Mlada Boleslav uit Tsjechië, dat op 2  augustus op bezoek gaat komen in Enschede.

Inter Turku – FC Twente 0-5 (0-3)
4. Fer 0-1, 7. Plet 0-2, 37. Fer 0-3, 77. Chadli 0-4, 89. Chadli 0-5
Arbiter: Bebek (Kro)