Zondag 19 mei 2024

FC Twente terecht onderuit tegen ‘n fris en fruitig Sparta

Geplaatst op 22 december 2020 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Een domweg beter Sparta Rotterdam won vanavond in Enschede met 0-2 van FC Twente en daar viel niks af te dingen, want de ploeg van Henk Fräser troefde die van Ron Jans op alle fronten af en zo gaat Twente met een nederlaag de winterstop in. Wat niet wegneemt dat FC Twente een voortreffelijke eerste seizoenshelft heeft neergezet en met 24 punten uit veertien wedstrijden.

Hoewel de Rotterdammers van meet af aan de bovenliggende formatie waren viel het eerste doelpunt van de wedstrijd pas zo ongeveer in het rustsignaal. Mario Engels zette de Spartanen toen op voorsprong. Het was slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. De gasten hadden al ettelijke keren kunnen moeten scoren, maar ze gingen slordig om met de mogelijkheden en bovendien verrichtte doelman Joël Drommel als gebruikelijk de nodige reddingen.

Slappe hap
FC Twente creëerde weinig en zo er al kansen waren hadden Queensy Menig en Václav Cerny het vizier niet op scherp. Bij rust stond het dus 0-1 en hoewel er na de thee bij FC Twente wel wat omzettingen waren bleef het meeste steken in goede bedoelingen. Ook zat het het topscorer Danilo niet echt mee. Halverwege de tweede helft tilde Sparta de stand naar 0-2 en die goal was het hoogtepunt van deze wedstrijd, want Deroy Duarte liet een geweldig schot los, met verfijnd gevoel en een lichte curve rammelde hij de bal in de bovenhoek, zelfs onhoudbaar voor Drommel.

Te voorspelbaar
Hoewel de ploeg van Twente in de combinatie wel iets beter werd bleef het allemaal te voorspelbaar en eigenlijk lag de 0-3 via invaller Reda Kharchouch namens de gasten dichterbij dan een aansluitingstreffer die nooit kortbij was, al was Halil Dervisoglu kort voor tijd wel in de buurt van zo’n eretreffer, wat trouwens ten onrechte spanning zou hebben gesuggereerd.

Goede seizoenshelft
Het was allemaal niet veel, vanuit Twents perspectief bezien, dat mag zo zijn, maar wat staan blijft, is dat FC Twente na de eerste helft van deze om veel redenen bijzondere competitie 24 punten heeft, wat weinigen voor aanvang van het seizoen hadden durven hopen, met zeven driepunters, drie remises en vier verliesbeurten.