Zondag 19 mei 2024

Tevredenheid bij Jansen over juiste tactiek

Geplaatst op 29 september 2013 door   ·   Geen reacties

375x Eghan - 2013-08-31-hoa_ENSCHEDE – FC Twente won zondagmiddag moeiteloos met 5-0 van FC Groningen. De Tukkers waren veertien keer dichtbij een doelpunt. Ze scoorden daaruit vijf keer. De kleine Shadrach Eghan kreeg vier kansen en scoorde daaruit twee keer en dat is een goed percentage, zeker voor een middenvelder. Kyle Ebecilio was twee keer dichtbij een treffer. Eén keer raakte hij de paal. Luc Castaignos, de man in de spits, kwam deze keer weinig in scoringspositie. Als een ploeg vijf keer raak schiet, moet hij er eigenlijk ook bij zitten. Een ander opvallend punt was de treffer van Dusan Tadic. Hij staat hoog op de topscorerslijst met vijf treffers, alle vijf uit soeverein genomen penalty’s. Drie van de vijf strafschoppen ontstonden overigens door overtredingen op Shadrach Eghan (foto). De kleine Ghanees ligt snel op de grond en doet er zijn voordeel mee.
Groningen had door De Leeuw voor de rust en kort voor tijd via Hiariej slechts twee scoringskansen. Twente-keeper Marsman hoefde pas in de 35ste minuut een Groningse bal tegen te houden. De tegenstander, tot gistermiddag de nummer 7 van de ranglijst, was derhalve niet in besten doen.

FC Twente- trainer Michel Jansen was tevreden. ‘Voor ons was het belangrijk om te zien hoe de ploeg reageerde op de nederlaag van donderdag.’ Voor de oefenmeester was het zaak een goede methode te vinden om de noorderlingen te bestrijden. ‘We wisten hoe Groningen zou gaan spelen. Dan is het zaak dat goed op te pakken. Na de terechte voorsprong zijn we nooit meer in de problemen geweest en uiteindelijk loop je dan nog uit naar een 5-0 overwinning.’