Voormalig topwielrenner Henk Scheuten overleden | TwenteSport.com
Donderdag 16 augustus 2018
Twentesport

Voormalig topwielrenner Henk Scheuten overleden

Geplaatst op 16 januari 2017 door   ·   1 Reactie

HENGELO – De oud-coureur Henk Scheuten uit Hengelo is afgelopen weekend overleden. Hij was een gerespecteerd wielrenner en reed in zijn gloriejaren naar veel overwinningen, mede door zijn rappe sprintersbenen.

In het dagelijks leven leidde Scheuten in zijn werkbare periode een verhuisbedrijf. De laatste jaren van zijn leven werden mede bepaald door de ziekte van
Alzheimer.

Goed bekeken ontsnapping
‘Een goed bekeken ontsnapping leverde Henk Scheuten van de organiserende wielervereniging De Tubanters precies zoveel voorsprong op dat hij een zwaar gedund maar desondanks met een twaalftal meters wist te winnen.’Dat stond maandag 26 juli 1959 in de courant. Scheuten had zondag 25 juli de destijds faamrijke Ronde van de Vijver in Tuindorp te Hengelo op eminente wijze op zijn naam geschreven. De sprint van het jagende peloton werd gewonnen door Klaas Visser uit Enschede en diens stadgenoot Jurry Dokter eindigde als derde. Aanstormende talenten uit de regio eindigden ook van voren, onder wie Bert Boom uit Enter die achtste werd en de Bornse klasbak Henk Nieuwkamp en een zekere Paul Nieuwkamp.

Sterke en slimme zoon

Maar niemand sterker en slimmer dan Henk Scheuten, die na zijn gedenkwaardige zege in eigen stad door burgemeester Lambooy uitbundig werd bewierookt en door de rondemiss ruimhartig bedeeld (zie krantfoto hierboven). Scheuten was in het dagelijks leven een bedachtzaam man, maar de ondernemer in hem legde met dezelfde vastberadenheid en hetzelfde zelfbewustzijn kracht en macht aan de dag. Scheuten runde sinds 1958 het in omvang vrij bescheiden, maar veelzijdig en ervaren genoemde verhuisbedrijf. Routine en ambachtelijk vakmanschap stonden volgens hem in Hengelo en omgeving borg voor een solide verhuisreputatie.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jurrie Dokter says:

    Met medeleven aan de familie,
    Gecondeleerd,
    Jurrie.
Archief