Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Bevredigende start Schröder en Dubbeldam bij finale wereldbeker

Geplaatst op 28 april 2011 door   ·   Geen reacties

LEIPZIG – De twee Twentse topruiters die van de partij zijn bij de wereldbeker finale in Leipzig, zijn goed begonnen. Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce New Orleans en Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC van Grunsven Simon zijn in het eerste onderdeel op respectievelijk de vierde  zevende p[lek terechtgekomen.  De eerste drie plekken in het tussenklassement worden ingenomen door de Duitsers  Kutscher met Cash, Ehning met Sabrina en  Ahlmann met Taloubet Z.

Op de website van de KNHS zegt de tevreden bondscoach Rob Ehrens: ‘Het klinkt misschien vreemd, maar volgens mij heeft Gerco Schröder het kortste rondje van allen gereden. Dat hij niet heeft gewonnen wordt veroorzaakt door het iets lage grondtempo van de schimmel. Maar niemand reed scherper, draaide korter en maakte minder meters dan Schröder’, aldus een tevreden bondscoach.
Gerco Schröder (foto)  knikte instemmend. ‘Mijn rit liep vanaf het eerste moment heel goed. Er zat in dit parcours een aantal mogelijkheden om door minder meters te maken tijd te winnen en daar heb ik inderdaad optimaal gebruik van gemaakt. Met mijn paard New Orleans moet ik dat ook wel, want hij mist net even de snelheid. Als er in dit parcours vele lange lijnen hadden gezeten was ik nooit zo hoog geëindigd. Kijk maar naar de rit van Jeroen. Hij nam in een paar gevallen een duidelijk langere weg en was uiteindelijk bijna een seconde langer onderweg. Waar het om gaat is dat je als ruiter je paard optimaal kent en weet wat hij heel goed kan. Dat is in ons geval foutloos springen en heel kort wenden’, aldus Schröder.
Jeroen Dubbeldam viel zijn streekgenoot bij. ‘Als ik Simon in het begin van het parcours snel laat gaan,  wordt hij hectisch en dus zit ik gedurende de gehele rit ‘ho’ te roepen. Vandaar dat ik zo af en toe in het parcours even de rust terug probeer te brengen. Ondanks dat heb ik toch de zevende tijd, want mijn paard is van nature snel. Dus als ik even gas terugneem,  gaan we nog best hard. Maar net als Gerco het vertelde, je moet je paard kennen en ik weet dat ik mijn uiterste best dien te doen om de rust te bewaren. Achteraf gezien liep de wedstrijd voor mij zoals ik hem van te voren had gepland’, aldus Dubbeldam.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief