Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Bronzen medaille Dubbeldam bij finale wereldbeker

Geplaatst op 1 mei 2011 door   ·   Geen reacties

LEIPZIG – Jeroen Dubbeldam leverde bij de wereldbekerfinale een bijzondere prestatie. Door twee foutloze ritten op de laatste dag, klom hij met Van Grunsven Simon van de elfde naar de derde plaats.

Simon is eigendom van de gebroeders Van Grunsven  en dat zijn weer broers van nog veel beroemdere Anky. Dubbeldam zegt over hem op de website van de KNHS: ‘Het paard  heeft enorm veel vermogen en is de laatste maanden uitgegroeid tot een zeer compleet toppaard, dat niet alleen over heel veel vermogen, maar ook over veel snelheid in de parcoursen beschikt, waardoor dit paard een echt kampioenspaard is geworden. In de speed and handiness hielden we dankzij een zevende plek aansluiting met de top van het klassement en stond ik op vrijdag, ondanks die twee springfouten, toch nog op de elfde plek in het tussenklassement’, aldus de Weerseloër die vandaag dus toesloeg. Twee combinaties bleven foutloos in de laatste wedstrijd, waaronder dus Dubbeldam en Simon.
De Duitser Christian Ahlmann won de wereldbeker met Taloubet Z, de Canadees Lamaze werd tweede met Hickstead.
Gerco Schröder stond voor vandaag nog vierde, maar viel vandaag met Eurocommerce New Orleans terug naar de zesde plaats. Daarmee stonden er met de twee Twentenaren wel twee Nederlanders bij de eerste zes en dat is zelden gebeurd.

Foto Jeroen Dubbeldam met Simon

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief