Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Bruggink pakt Grote Prijs van Vichy

Geplaatst op 17 juli 2011 door   ·   Geen reacties

VICHY- Gert-Jan Bruggink (archieffoto) heeft vandaag de Grote Prijs van Vichy bemachtigd. In Frankrijk was de Weerselose springruiter met Primeval Wings de beste in de barrage, waarvoor 16 van de 62 starters zich hadden geplaatst.

‘Het zou weer eens tijd worden voor een succesje, het zat de laatste tijd niet mee’, zei Bruggink. Dankzij de Duitse federatie kon hij in Vichy de plaats van zijn Duitse vriendin Pia Louise Auftrecht, die geblesseerd was, innemen. ‘Ik ben erg blij met deze zege’, besluit Bruggink, die een moeizame periode achter de rug heeft.

De Grote Prijs van Aken ging naar de Duitse Janne-Friederike Meyer (Dui)  met Cellagon Lambrasco. In een buitengewoon zware en ook spannende barrage werd Gerco Schröder met New Orlans negende en was Jeroen Dubbeldam op slag kansloos toen zijn toppaard Simon drie fouten achter elkaar maakte.
Gerco Schröder was zeer te spreken over de prestatie van de schimmel Eurocommerce New Orleans. “Beide rondes waren zeer zwaar en één zo’n ronde neemt al veel van de krachten van een paard weg, laat staan twee. Het waren echt twee Grand Prix’s achter elkaar. Aan de andere kant was het wel fair gebouwd. Ik vond wel dat mijn schimmel nog een foutloze rit had verdiend, want het gemaakte foutje was extreem licht. Anders valt een paal er niet af tijdens het terugrollen”, aldus Schröder op de website van de KNHS.

Ook Jeroen Dubbeldam vond het twee wedstrijden op zwaar Grand Prix niveau achter elkaar. “Tussen de laatste ruiter van de eerste manche en de eerste ruiter in de tweede zat amper twintig minuten. Ik kreeg met Simon een lichte fout op de middelste van de driesprong. Daarna werd mijn streven om een snelle tijd neer te zetten, om op die wijze toch vooraan in het klassement te eindigen. Maar toen stak een oud probleem van Simon weer even de kop op. Als ik snel wil gaan dan wordt dit paard behoorlijk heet en dan kan de controle verloren gaan. Dat gebeurde nu ook en daardoor ontstonden de twee andere fouten. Daarnaast moet je niet vergeten dat de paarden best een lange week in de benen hebben, met een zware landenwedstrijd op donderdagavond. Die sloten we winnend af en Nederland versterkte in Aken de leidende positie in de FEI Nations Cup competitie, dus het goede gevoel blijft overheersen”, aldus Dubbeldam.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief