Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Drie oud-winnaars naar Lonneker voor eerste kwalificatie Twente Cup

Geplaatst op 4 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

LONNEKER – In elk geval drie oud-winnaars zijn van de partij als vrijdag 7 oktober in Lonneker de 29ste editie van de strijd om de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup voor springruiters in de klassen Z en ZZ (in handicap) losbarst. Steven Veldhuis (2002 en 2006), Mareille van Geel-Schröder (2004) en Bjorn Egberink mochten de begeerde beker al een of twee keer in ontvangst nemen. In manege De Twentse Marke staan voor vrijdag achtereenvolgens een klassiek parcours direct op tijd en een klassieke rubriek met barrage op het programma.

Negen combinaties zijn na vrijdag al zeker van een plaats in de finale, die vrijdag 9 december tijdens Hippisch Hengelo in het ExpoCenter wordt verreden. Vier daarvan komen uit de eerste rubriek, de vijf andere uit het tweede optreden van vrijdag. Na Lonneker zijn er ook nog kwalificatiewedstrijden in Wierden (29 oktober) en Saasveld (26 november).

Tal van regionale toppers bij de landelijke ruiters zijn ook dit keer van de partij. Behalve genoemde oud-winnaars hebben onder anderen Bas van der Aa, Kim Bekhuis, Eric ten Cate, Mareille Engbers, Daan van Geel, Bart Haselbekke, Pieternel Kerbert, Lieke Ophof, Danny Schaper, Henri Stegeman, Fred en Isabelle van Straaten, Lindy Stuivenberg, Evelien Walkot, Harrie Wiering en Hilde Woudstra ingeschreven.

De strijd om de Twente Cup ondervindt vrijdag concurrentie van een sterk bezet indoorconcours in vlak over de grens gelegen Duitse Isterberg. Diverse ruiters die daar hun opwachting maken, hebben al aangegeven de komende wedstrijden voor de Twente Cup wel een gooi te willen doen naar een van de finaleplaatsen. De Twente Cup werd in 2010 gewonnen door Hendrik Jan Schuttert met Zudith HS.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief