Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Dubbeldam: ‘Dit is abnormaal mooi’

Geplaatst op 7 september 2014 door   ·   Geen reacties

Jeroen-Dubbeldam-296x247CAEN – ‘Dit is abnormaal mooi.’ Springruiter Jeroen Dubbeldam kon zijn geluk niet op na zijn wereldtitel bij de Wereldruiterspelen in het Franse Caen. ‘Iedere springruiter droomt hiervan.’ Dubbeldam ging zondagavond naar huis met twee gouden plakken in zijn bagage. De 41-jarige springruiter won in het Franse Caen zijn tweede wereldtitel. Eerder veroverde hij ook een gouden plak in de teamwedstrijd. ‘Ik was al meer dan blij met de teammedaille’, gaat Dubbeldam verder.

‘Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat ik bij individuele medailles ook een kans zou maken’, zei Dubbeldam (foto) na afloop. ‘Ik dacht dat het misschien iets te veel zou worden voor mijn paard. Ik ben heel erg trots op Zenith, het jonge paard van de Weerseloër, dat op de Wereldspelen vriend en vijand verbaasde door zijn geweldige optredens. Dubbeldam reed met Zenith foutloos, deed dat ook met Orient Express van de Fransman Delaveau, met Cortes C van Beezie Madden (USA) en tot slot Casall Ask van de Zweed Bengtsson. Zenith SFN was ook foutloos met Delaveau. Bengtsson liep met het paard van Dubbeldam tegen zes strafpunten aan en Madden vier. ‘Je probeert de sterke punten van de paarden te zoeken. Dat is goed gelukt. We kennen ze ook wel uit het circuit en ze zijn daarom niet onbekend voor ons’, aldus de kersverse wereldkampioen.

Dubbeldam is de eerste Nederlander die de wereldtitel bij de springruiters op zijn naam schrijft, maar gek genoeg is hij de tweede Twentenaar. Jos Lansink was de beste van de wereld in 2006 met Cumano. Dubbeldam pakte de tweede grote individuele prijs in zijn loopbaan. In 2000 in Sydney greep hij de olympische titel.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief