Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Dubbeldam en Schröder in Nederlands team voor finale Nations Cup

Geplaatst op 2 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

375x hoa-Schroder Gerco CF4A0660_bewerkt-1

TUBBERGEN/WEERSELO – De Twentse springruiters Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder (archieffoto) zijn opgenomen in het Nederlandse team dat in Barcelona van 9 tot en met 12 oktober de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup zal verrijden. Bondscoach Rob Ehrens doet voor deze finale een beroep op zijn gouden WK team, bestaande uit Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Bubalu, Maikel van der Vleuten (Someren) met VDL Groep Verdi TN N.O.P., Schröder (Tubbergen) met Glock’s London N.O.P. en Dubbeldam (Weerselo) met Zenith SFN. Ook Frank Schuttert (Ommen) met Winchester HS, reserve in Caen,  gaat mee naar Barcelona.

Nederland plaatste zich voor deze finale via de Furusiyya FEI Nations Cup wedstrijden in Rome, Rotterdam, Falsterbö en Hickstead en beëindigde deze competitie samen met Frankrijk op 345 punten.  Op donderdag 9 oktober is de kwalificatiewedstrijd, waarin 15 landen van start gaan. De beste negen landen uit deze wedstrijd gaan door naar de finale, die op zaterdagavond 11 oktober verreden wordt. De landen die zich niet onder deze negen landen hebben weten te scharen rijden op vrijdagmiddag 10 oktober hun laatste wedstrijd.

Bondscoach Rob Ehrens gaat er voor om de vierde plek die het Nederlandse team vorig jaar behaalde dit jaar te verbeteren: ‘Dat we dit jaar een sterk team hebben werd duidelijk tijdens de wereldkampioenschappen en we gaan deze keer nadrukkelijk voor de overwinning.’ Of Ehrens het team dat goud won in Caen in takt laat is nog niet zeker. ‘Alle vijf de ruiters hebben kans op een plaats in het team. Wie uiteindelijk de reserve wordt, dat beslis ik pas ter plekke’, aldus meldt de KNHS op haar website.

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief