Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Dubbeldam uitgeroepen tot beste paardensporter van 2014

Geplaatst op 14 december 2014 door   ·   Geen reacties

dubbeldamBAKU – Springruiter Jeroen Dubbeldam uit Weerselo is uitgeroepen tot ‘Reem Acra FEI Best Athlete 2014’. De regerend wereldkampioen werd gehuldigd tijdens de General Assembly van de internationale paardensportbond Fédération Equestre Internationale (FEI) in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Uit handen van aftredend FEI-president Prinses Haya ontving Dubbeldam de prestigieuze award die eenmaal per jaar wordt uitgereikt aan de paardensporter die over acht verschillende disciplines buitengewone hippische kwaliteiten  getoond heeft en de paardensport naar een hoge level heeft getild. ‘Ik ben zeer vereerd om deze prijs te mogen winnen in dit unieke sportjaar’, reageerde Dubbeldam op de website van de KNHS.

Jeroen Dubbeldam (foto), Olympisch kampioen van Sydney in 2000, werd dit jaar wederom hét uithangbord van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS).  Dubbeldam schreef geschiedenis door als eerste Nederlander ooit individueel goud te halen op het WK voor springruiters. In een uiterst spannende finale op de Wereldruiterspelen in Frankrijk toonde Dubbeldam zijn ruiterkunsten door als enige met zijn paard Zenith SFN en in het zadel van de drie paarden van zijn tegenstanders een foutloze omloop te rijden in de zogenaamde paardenwissel. Daarnaast won de springruiter uit Weerselo teamgoud op het WK en een maand later samen met Tubbergenaar Gerco Schröder, Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup in Barcelona. Met de individuele olympische- en wereldtitel maakt Jeroen Dubbeldam deel uit van een zeer select gezelschap. De afgelopen 60 jaar gingen alleen springruiters Pierre Jonqueres d’Oriola (FRA), Hans Gunter Winkler (GER), Raimondo d’Inzeo (ITA) en Rodrigo Pessoa (BRA) hem voor. Met het winnen van deze FEI-award is de Dubbeldam de opvolger van Olympisch dressuurkampioene Charlotte Dujardin (GBR).
Dubbeldam moest het in de verkiezing het opnemen tegen een drietal andere paardensporters: wereldkampioen vierspannen Boyd Exell (AUS), wereldbekerwinnaar springen Daniel Deusser (GER) en wereldkampioene voltige Joanne Eccles

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief