Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Gerco Schröder mist Europese titel op een haar

Geplaatst op 18 september 2011 door   ·   Geen reacties

MADRID – Veel scheelde het niet of Gerco Schröder (foto) was Europees kampioen geworden. De Tubbergenaar was er vandaag dichtbij met zijn 12-jarige schimmel Eurocommerce New Orleans. Hij kon zichzelf zelfs op enig moment één springfout permitteren maar maakte twee beslissende fouten. Hij eindigde als vierde. Europees Kampioen werd de Zweed Rolf-Göran Bengtsson met Ninja la Silla. Zilver was er voor de Duitser Carsten-Otto Nagel met Corradina, terwijl de Britse routinier Nick Skelton met Carlo het brons opeiste. Schröders vriend Jeroen Dubbeldam (Weerselo), werd met BMC Van Grunsven Simon als zesde in het Europees kampioenschap, maar hij won de finalewedstrijd en verdiende daarmee ruim 33.000 euro.

Schröder reageerde na afllo0p: ‘Ik zat eigenlijk vanaf de eerste hindernis goed in het ritme en New Orleans gaf me een goed en fris gevoel. In de eerste manche had ik een foutloze ronde neergezet en ik reed daardoor virtueel op de eerste plaats. Omdat de ruiters die me het dichtst op de huid zaten ook in de tweede manche een balk lieten rollen kon ik me in de tweede omloop zelfs een springfout permitteren. De eerste fout die we in de tweede manche maakten kwam feitelijk te vroeg, maar ik raakte daardoor niet van slag, omdat de laatste lijn met een driesprong eigenlijk geen probleem behoefde op te leveren. Ik kreeg in de driesprong dan ook geen fout, maar New Orleans tikte met de achterbenen net iets te zwaar tegen de voorste paal van de oxer, die prompt en weg was de titel’, aldus Schröder, op de website van de KNHS.

Jeroen Dubbeldam bleef beide manches foutloos. ‘Ik zit verdorie binnen een fout op de Europees Kampioen. Als Simon en ik de fout op de sloot in de tweede manche van de landenwedstrijd niet hadden gemaakt was ik nu Europees Kampioen geweest en hadden we met het team een medaille gehad! Ik eindig op een totaal van 10.51 en als je daar 4 strafpunten aftrekt kom je uit op 6.51, terwijl Bengtsson het EK winnend afsloot met een totaal van 6.77. Dat is echt balen, temeer omdat mijn paard tijdens dit EK werkelijk fantastisch heeft gepresteerd. Zoals we vandaag door het parcours gingen had ik echt het gevoel dat ons niets kon gebeuren’, aldus Dubbeldam.

Maurits Hendriks, directeur topsport van NOC*NSF, vatte dit EK in een paar woorden samen. ‘Doelstelling was in eerste instantie om de Olympische nominatie veilig te stellen. Dat is gelukt en de Nederlandse springruiters hebben tijdens dit EK duidelijk laten zien in Londen 2012 tot het groepje medaillekandidaten te behoren’, zei de oud-Almeloër op de KNHS.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief