Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Grote Prijs Wierden naar Mark Bunting, Bruggink derde

Geplaatst op 9 november 2014 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De Brit Mark Bunting was met de Heartbreaker-afstammeling Eurohill’s Alcatraz de sterkste in de strijd om de Grote Prijs van Wierden en streek op superieure wijze de hoofdprijs van 6.000 euro op. De Oud-Beijerlander Siebe Kramer nestelde zich met de merrie Zsa Zsa op de tweede plek, nipt voor Gert-Jan Bruggink op diens al zeventienjarige Cash Junior. Vijftig ruiters kwamen aan de start in het slotnummer,waarin de prijzenpot met 24.000 euro aardig was gevuld.

Parcoursbouwer Marinus Vos had een selectief parcours neergezet dat flink aan de maat stond en waarin uiteindelijk tien deelnemers zich foutloos plaatsten voor de barrage. Siebe Kramer zette als eerste starter met Zsa Zsa al een uiterst scherpe tijd op de klok door foutloos te eindigen in 39,34 seconden. Alleen de Brit Mark Bunting, wiens stal gevestigd is in het Sallandse Dalmsholte, slaagde er als eerstvolgende ruiter in die tijd nog te verbeteren (39,13) en zag vervolgens dat Gert-Jan Bruggink met Cash Junior zich ‘verslikte’ in een te gewaagde scherpe wending, waardoor net teveel tijd verloren ging (39,40).

Longontsteking
‘Hij snapte niet waar hij naar toe moest. Dus bleef alleen de optie voor plek drie over en daar zijn we voor gegaan. Cash was onlangs mee naar China en kwam met een longontsteking terug, waardoor hij een tijdje op stal heeft gestaan. Vanavond was pas weer zijn tweede wedstrijd na onlangs nog in Luik te zijn gestart. Dus ik moet dik tevreden zijn’, aldus Bruggink.

De Brit Mark Bunting kon zijn geluk niet op: ‘Ik heb al eens eerder in Wierden gereden, maar nog nooit in de Grote Prijs. Het was een fraai en compact parcours waarin Alcatraz goed stuurbaar was. Als alles dan blijft liggen, weet ik dat hij snel is. Het ging wonderwel en ik mag dus niet klagen’, zei een glunderende Bunting na afloop.

Ook Chantal Regter zat dicht bij de overwinning. De talentvolle amazone kreeg op het voorterrein nog wat tips van oud-topruiter Willy van der Ham en reed haar Bengel eveneens foutloos rond in de vierde tijd: 39,69.

Uitslag GP Wierden
1. Mark Bunting (GB), Eurohill’s Alcatraz, 0 – 0 – 39,13 seconden
2. Siebe Kramer (NL), Zsa Zsa, 0 – 0 – 39,34
3. Gert-Jan Bruggink (NL), Cash Junior, 0 – 0 – 39,40
4. Chantal Regter (NL), Bengel SFN, 0 – 0 – 39,69
5. Sander Geerink (NL), Robinson 0 – 0 – 40.66
6. Karim Elzoghby (EGY), Colour Girl, 0 – 4 – 39,23
7. Manuel Fernandez Saro (ESP), Darius 2, 0 – 4 – 43,06
8. Michael Greeve (NL), Whitney BB, 0 – 12 – 46,62
9. Marc Houtzager (NL), Bylou 0 – 12 – 55,51
10. Mischa Everse-van der Kraats (NL), Zinius 0 – 23 – 58,31.

Zie ook de website www.indoorwierden.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief