Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Hoofdprijzen voor Gert-Jan Bruggink en Gerco Schröder

Geplaatst op 17 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

KIEL/ODENSE – Gert-Jan Bruggink was bij de Baltic Horse Show in Kiel een van de uitblinkers. Hij won met zijn toppaard Primeval Wings de Grote Prijs van Schleswig-Holstein. In de barrage was Bruggink de snelste van allemaal. De Duitser Lars Nieberg werd met Lucie tweede. De Ierse Jessica Kürten eindigde met Vincente als derde. Eerder had Bruggink in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs al de tweede plek opgeëist met Wings. Toen kwam Bruggink 0.22 sec. te kort om de jonge Duitser André Schröder met AD Quira van de eerste plek te verdringen. Ook met Primeval What Exclusive viel Bruggink in de prijzen door in het Championat van Kiel derde te worden, achter de Duitsers André Schröder met Window en Toni Hassmann met Vinchester.

In het Deense Odense bereikten twaalf ruiters de finale voor de Grote Prijs. Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Calfornia was de snelste. Frank Schuttert (Ommen) werd op één seconde tweede met Winchester. De Twentse ruiters lieten zich zien in Odense. Sjaak Sleiderink (Denekamp) werd met Wizzerd vierde en Wim Schröder (Tubbergen) kwam op de vijfde plaats met BMC Claire. De Duitse amazone Caroline Müller, die rijdt voor de stal van oud-bondscoach Hans Horn uit Oud-Ootmarsum, eindigde met de goedgekeurde KWPN hengst Upgrade als zesde.
Sleiderink werd in een andere rubriek met Eurocommerce Aberdeen vijfde en de finale van de Medium Tour was met BMC Angel Rose ook voor de 19-jarige Twentenaar.

(Archieffoto: Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief