Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Indoor Wierden: Karim Elzoghby niet bij te benen

Geplaatst op 7 november 2014 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Karim Elzoghby was donderdagavond niet bij te benen in de barrage van de strijd om de Roelofs Prijs, de tweede rubriek die naast de Grote Prijs tijdens Indoor Wierden meetelt voor de Longines FEI Worldranking en net als het hoofdnummer is gedoteerd met een prijzengeld van 24.000 euro. De Egyptenaar, die al jaren in Nederland domicilie houdt, liet zijn behendige achtjarige Colour Girl (v. Cormint x Locato) als negende van veertien starters in de extra omloop enkele malen vanuit de flank keren en wist dat hij kon vertrouwen op de capaciteiten van de bruine merrie.

Na zijn succesvolle rit in 35,82 seconden passeerde Karim Elzoghby bij de uitgang Marleen Bruggink die op dat moment met een tijd van 37,34 de snelste tijd op de klokken had gebracht en uiteindelijk vijfde werd. “Ik drink niet meer wat met jou”, plaagde de amazone die met Marome-nakomeling Shannon eens te meer bewees een hechte combinatie te vormen. “Maar ik wel met jou”, schaterde Elzoghby terug.

Lach van oor tot oor
Hij wist toen nog niet dat de vijf ruiters die nog volgden niet meer in de buurt zouden komen van zijn scherpe chrono en dat hij daarmee 6000 euro kon ophalen bij de organisatie.
Toen de winst zeker was, kwam opnieuw de lach van oor tot oor. “Ik ben hier heel blij mee. De merrie is goed en snel. En het is natuurlijk heel mooi dat je wint in een proef als deze. Toch leuk dat ze er hier een tweede rankingproef bij hebben gedaan.”

Van die concurrenten kwam Harrie Wiering op zijn trouwe metgezel World Wide in 37,34 seconden nog het dichtst bij. “Daar ben ik hartstikke tevreden mee, het was top”, vond Wiering. Hij werd op de voet gevolgd door Wesley Heijdens, die met Riadloc Fly Ly in 36,97 door de finish kwam. De ruiter uit Zenderen leidt de negenjarige bruine ruin voorzichtig op voor het grote werk.

Nog vrij onervaren
Wesley Heijdens: “Hij is nog vrij onervaren op dit niveau en moet nog routine krijgen. Toen ik hem drie jaar geleden kreeg, was Riadloc zes en maar 1,65 meter. Nu is hij 1,74 meter. Hij heeft een behoorlijk moeilijk jaar achter de rug omdat hij erg in de groei was. Nu krijgt hij eindelijk meer spieren. Maar het is een heel fijn paard, super voorzichtig ook. Ik doe het rustig aan met hem, volgend jaar gaan we proberen wat hogerop te komen.”

Matthew Sampson was de sterkste in de tweede kwalificatierubriek over 1,35 meter voor de finale van de Medium Tour. Op het parcours over twee fasen bleef de Brit met Eagles Losblot Doron Kuipers met W Delta Mossel Jantje achthonderdste van een seconde voor. De derde positie was voor Pim Mulder met Wyrike B, die Conor Drain met Zidane naar de vierde plek verwees. Sarah Koppelman finishte als zesde met Wisteria.

Pim Mulder zegevierde eerder op de dag met Blizzerd in de eerste kwalificatiewedstrijd over 1,30 meter voor de finale van de Small Tour. Ruim tweetiende na hem volgde George Whitaker als tweede met Willetton. Sarah Koppelman reed met Celina naar een keurige derde plek. Jeanette Corbeek werd achtste met Zaza, Willem Greve tiende met Girlpower.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief