Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Indoor Wierden: Tweede kwalificatiewedstrijd voor GP voor Katharina Offel

Geplaatst op 4 november 2011 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Wierden is gewonnen door Katharina Offel met haar zevenjarige bruine merrie Eden Diverse Hagen. De voor Oekraïne uitkomende amazone noteerde als eerste starter in de barrage van het klassieke parcours over 1,40 meter een tijd van 35,37 seconde. Haar concurrenten reden zich daarop stuk. Michel Hendrix werd met Noble in 36,95 seconde tweede, Ben Schröder nam met BMC Floreen Sfn in precies 38 seconden de derde plek voor zijn rekening.

Jack Andems met Charmentina en Pia-Luise Aufrecht met Venus bezetten de vierde en vijfde positie. Ook Stefanie van den Brink met Verdi, haar broer Dennis met Royal Dream, Stefanie Brugman met Qwinto en Annet Willems met Nirvana plaatsten zich voor de extra omloop. Ze spaarden hun paarden echter voor de hoofdrubriek van zaterdag.

Pim Mulder liet zich vrijdagavond in een bomvolle manege De Vossenbos in Wierden kronen tot de koning van de puissance. Met Amigo slaagde Mulder er als enige in de muur te bedwingen, nadat deze in de vierde barrage de hoogte van 2,13 meter had bereikt. Alleen Jack Broek en Vascavelle, vorig jaar gedeeld winnaar, en Anne-Liza Makkinga met Boeve’s Saforet mochten ook opdraven voor die vierde extra rondgang. Ze faalden niet op de triplebar, maar de muur was beiden te machtig.

Lokaal favoriet Remco Been moest bij het progressief springen over 1,35 meter met Thoran zijn meerdere erkennen in Doron Kuipers met Zhen. De Wierdenaar was met zijn chrono van 51,47 seconde bijna drie volle tellen langzamer dan Kuipers. Eric ten Cate greep direct achter Been de derde plaats met Vera Lyn.

Kirsten Rikkert leek met Sorrento op weg naar de zege in het twee fasenspringen over 1,35 meter, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met de tweede positie. Haar tijd van 33,64 seconde werd alleen overtroffen door de Belg Jan Vlemmix met Carlito d’Es (33,08). Dennis van den Brink strandde met Royal Queen op 1,01 seconde van Rikkert en werd derde.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief