Zaterdag 20 april 2024
Twentesport

Indoor Wierden: zeges voor Liseth Vetker en Remco Been

Geplaatst op 2 november 2011 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – Remco Been toonde zich bij Indoor Wierden in zijn eigen woonplaats de snelste tijdens het klassiek springen met barrage in de klasse Z . Met de tienjarige bruine ruin Wadro’s Ulanov (v. Lux) verwees hij in groep 1 met zijn tijd van 31,75 Dominique Roelofsen met Kompromis (32,49) naar de tweede positie. Renate Beuving eindigde met Vadolca Karla als derde (33,1).

De snelste drie combinaties van groep 1 waren sneller dan de beste ruiters in de tweede en derde groep. In de tweede was was Claudia van Dijk met Twin Twin de rapste in 33,66 seconde. Peter Olthof nam met Akkato de tweede plek voor zijn rekening (33,74) en Bert-Jan Zuidema bezette met Welcome de derde stek (33,86).

In groep 3 was Robert Vos letterlijk de eerste de beste met Another Pleasure. Met de zesjarige voshengst nam de Wierdenaar niet alle risico’s. Maar alle volgende 45 starters beten wel hun tanden stuk op de voor eigen publiek rijdende Vos en de nakomeling van For Pleasure, die eerder dit jaar door Robert Rikkert werd gekocht tijdens de veiling in De Wolden.

Anne-Liza Makkinga kwam met Wildcard op 0,04 seconde wel erg dicht bij en ook Frank Schuttert bleef met Arc de Triomphe binnen een tel van Robert Vos (37,01).

Malou Oude Lutikhuis boekte een fraaie overwinning in groep 1 van het Z-progressief. Met haar negenjarige zwarte ruin Verdju (v. Oklund) was ze met haar tijd van 34,16 seconde in de barrage 0,13 seconde sneller dan Bjorn Egberink met Hemmelhorst Abies (34,29). Dominique Roelofsen werd dit keer derde met Kompromis (35,07).

Liseth Vetker was woensdagavond ongenaakbaar in de finale van de klasse M tijdens Indoor Wierden. Voor het eigen publiek in manege De Vossenbos stuurde de Wierdense haar achtjarige bruine merrie Courweis in de barrage onnavolgbaar over de hindernissen. Met haar tijd van 36,58 seconde was ze liefst 1,7 seconde sneller dan de nummer twee, Pia Brinkman met Ziggy (38,28). Bas van der Aa reed opnieuw goed van voren mee en werd derde met Goldfeyer (38,55).

Kwartet ruiters deelt zege over six bars
Een kwartet ruiters deelde de eerste plaats in de strijd over six bars, het traditionele puissancespringen tijdens Indoor Wierden. Na een inloopronde volgden voor de beste vier deelnemers nog vier ritten. Alleen Chantal Regter slaagde erin met Tarron al die keren foutloos te blijven op de laatste steilsprong. Jammer voor de Albergse was echter dat ze weliswaar ook de hoogte van 1,95 meter overwon, maar het obstakel ervoor te veel toucheerde.
Regter moest daardoor de eerste prijs toch delen met Remco Been op Cosmo, Jack Ansems op Charmentino en Dominique Roelofsen op Wladimir S, die alle drie strandden op de laatste steilsprong.
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief