Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Military Boekelo: Dibowski profiteert van fouten Todd

Geplaatst op 9 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

BOEKELO – De 41ste Military van Boekelo is niet gewonnen door Mark Todd, de crack uit Nieuw-Zeeland, zoals iedereen verwachtte. Hij stond na de eerste twee onderdelen – de dressuurproeven en de cross –  op de eerste plaats, maar de oud-Olympisch kampioen maakte in het afsluitende springparcours twee springfouten en moest daardoor de zege laten aan de Duitser Andreas Dibowski (foto) die met Avedon foutloos rondging en zodoende van de elfde naar de eerste plaats steeg. De Ierse Camilla Speirs eindigde als tweede met Just a Jif. Todd zakte naar de derde plaats.

Dibowski (44) was uiteraard verheugd over de verrassende ontwikkelingen op de slotdag van het evenement. ‘Dit is een paard voor de toekomst. Dat hij hier zou winnen had ik niet durven dromen. Mijn doel was bij de beste tien eindigen, dus dit is fantastisch’, aldus de succesvolle ruiter uit Döhle, die ook in 2000 de Military van Boekelo wist te winnen.
Raf Kooremans was de beste Nederlander. Hij eindigde op de 47e plaats.  De enige Twentse deelneemster Madeleine Brugman had gisteren reeds tijdens de cross de strijd gestaakt.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief