Zaterdag 13 april 2024
Twentesport

Primeur Nederlander Raf Kooremans bij Military Boekelo

Geplaatst op 7 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

BOEKELO – Na twee dagen dressuur gaan de Nederlander Raf Kooremans en de Nieuw-Zeelander Mark Todd (foto) aan de leiding in de 41ste Military van Boekelo.  Beide ruiters scoorden in de dressuurproef een puntenaantal van 39.00 en hebben een ideale uitgangspositie voor de cross country die morgen op het programma staat. Kooremans zorgt daarmee voor een primeur, want nog nooit in de voorgaande veertig military’s van Boekelo stond een Nederlander na het  eerste onderdeel, de dressuur, aan de leiding. Op de 31ste plaats staat de enige Twentse deelneemster en tevens Nederlands kampioene Madeleine Brugman (Deldenerbroek) met Edino en een puntenaantal van 51.40.

Tweevoudig Olympisch kampioen Todd wist de Military van Boekelo al tweemaal op zijn naam te schrijven. De Britse prinses Zara Philips is naar de derde plaats gezakt, maar met slechts één punt verschil is in de top van het klassement nog veel mogelijk. Raf Kooremans bezet met zijn tweede paard Cavalor Telstar de vijftiende plaats. De Nederlandse amazone Merel Blom staat op de achtste plaats met 45,80 punten.

In de strijd tussen de landenteams gaat Engeland op dit moment aan de leiding met 137,40 punten. Duitsland volgt op de voet met 143,60 en Ierland staat derde. Nederland staat op dit moment op de zesde plaats, maar de punten liggen heel dicht bij elkaar.

Zaterdagmorgen gaat de eerste ruiter om negen uur van start in de cross. Met 110 deelnemers wordt het een lange dag en de laatste ruiter zal pas om 4 uur de finish passeren.

Overige Nederlanders in tussenklassement:
36. Iris Pemen (Rijsbergen) – Roosje Embregts – 51.80
63. Merel Blom – Rumour Has It – 56.80
84. Jan van Beek (Rijsbergen) – Vision – 61.40

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief