Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Regionale wereldtoppers op menavond Euregio Indoor

Geplaatst op 10 november 2011 door   ·   Geen reacties

DENEKAMP – De zeventiende editie van Euregio Indoor Denekamp wordt zaterdagavond 12 en zondag 13 november traditioneel afgesloten met het internationaal mensportevenement. Dat wordt dit keer een soort landenwedstrijd tussen Nederland en Duitsland. Zaterdag is onder meer de beurt aan de ‘grote jongens’ bij de twee-en vierspannen. Daarbij zijn alle regionale toppers als wereld- en nationaal kampioen Tom Engbers en Raymond Letteboer met hun tweespan en Mark Weusthof en Herman ter Harmsel met hun vierspan van de partij.

De twee duo’s strijden ook onderling altijd verwoede duels uit. Letteboer is de voorganger van Engbers als nationaal titelhouder. Voor Tom Engbers verliep 2012 uiterst succesvol. Bij de WK in het Franse Conty veroverde de Vassenaar goud met de equipe en individueel brons.
Letteboer (Oud-Ootmarsum) veroverde de vierde plaats in het NK en werd in de mondiale titelstrijd achtste. Behalve van Duitse opponenten krijgen de twee naar verwachting geduchte oppositie van onder anderen Tom’s vader Alfons en streekgenoot Antonie ter Harmsel. Diens vader Herman moet net als Hans Heus in staat worden geacht het karwei lastig te maken voor Mark Weusthof, die de laatste jaren uiterst succesvol was in Denekamp. Voor de menners is ‘Denekamp’ ook onderdeel van de strijd om de Internationale Indoor Cup. Ook zaterdag komen de vierspannen bij de pony’s in actie. Zij doen een gooi naar de Hermann Vöcking-wisselbeker.

De wedstrijden beginnen zaterdag om 18:00 uur in manege De Zonnebeek. Aansluitend is er een internationaal spektakel met Duitse en Nederlandse deelnemers op (wedstrijd) gazonmaaiers. Het is voor het eerst dat de deelnemers indoor tegen elkaar racen met machines die snelheden halen van boven de 100 kilometer per uur.

Zondag 13 november zijn er in Denekamp wedstrijden voor één- en tweespan pony’s en paarden om de Twente- en Euregio Cup met eveneens internationale deelnemers uit Duitsland en Nederland. In manage De Zonnebeek worden op het parcours, dat als thema ‘Grensoverschrijdend’ mee krijgt, circa 150 aanspanningen uit de twee buurlanden verwacht.

Programma zaterdag
17:00 manege open

18:00 Parcours verkennen

19:15 – 20:15 Wedstrijd vierspan pony’s

20:15 – 20:30 Prijsuitreiking vierspan pony’s

20:30 – 21:10 Wedstrijd vierspan paarden

21:10 – 21:25 Prijsuitreiking vierspan paarden

21:25 – 22:15 Wedstrijd tweespan paarden

22:15 – 22:30 Prijsuitreiking tweespan paard

De startvolgorde wordt bepaald door loting.

Programma zondag
8:00 – 9:00    Parcours verkennen

9:00 – 10:45  Wedstrijd éénspan pony’s
10:45 – 11:10 Prijsuitreiking éénspan pony’s

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief