Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Toppaard Gianni Govoni plotseling overleden in Geesterense stal

Geplaatst op 27 juni 2011 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Het toppaard Love Affair van de Italiaan Gianni Govoni is zondagmiddag tijdens het CSI Twente plotseling overleden in zijn stal. Govoni schreef vrijdag nog de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente op zijn naam met de twaalfjarige bruine merrie (v. Quick Star x Garantie). De succesvolle combinatie verwees daarin John Whitaker en Argento, de winnaars van de hoofdrubriek van zondag, en Gert-Jan Bruggink met Primeval Wings naar de volgende plaatsen.

Ook hoofdveterinair Jan Kraai werd zondag verrast door de dood van Love Affair, die ondanks haar geringe afmetingen tot grootse prestaties in staat bleek. “Ze is van het ene op het andere moment gestorven op stal. De ruiter had haar teruggetrokken, omdat hij dacht dat ze kreupel was. De afgelopen dagen is ze niet door een van de dierenartsen behandeld. De dood van Love Affair kwam daarom ook voor ons als een donderslag bij heldere hemel. Het paard is, volgens de standaardprocedure bij het overlijden van een paard tijdens een hippisch evenement, aangeboden ter sectie. Daarvoor is ze zondagavond overgebracht naar het Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer, waar duidelijk moet worden wat de eventuele doodsoorzaak is. Heel triest dat dit gebeurt. Maar met 520 paarden op zo’n evenement kun je dit soort dingen helaas nooit uitsluiten. Je hebt nu eenmaal met levende have te maken.”

Gianni Govoni komt al jaren als deelnemer naar het CSI Twente, waar hij in 2003 de Grote Prijs van Twente won met Loro Piana Havinia. Namens de organisatie zegt Rob Maathuis: “Dit is enorm triest en een grote domper op een verder heel geslaagd evenement. We leven erg mee met Gianni en zijn team, met wie we al jaren een erg prettige relatie onderhouden, en wensen hen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief