Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Twentse topruiters naar Jumping de Achterhoek

Geplaatst op 9 november 2014 door   ·   Geen reacties

Willem Greve - 2013-12-08-17h15m36  -  375x250 -1 - Sportfoto-RegioTwente.nl - hoa - 375x250 - hoaLICHTENVOORDE – De eerste editie van Jumping de Achterhoek in het Paardensportcentrum Lichtenvoorde belooft een groot hippisch spektakel te worden. Het tweeweekse evenement van 27 november tot en met 7 december staat in de belangstelling van talrijke topruiters. De inschrijving is nog niet gesloten of de deelnemerslijst blinkt al van bekende namen.  De Twentse ruiters die zich ingeschreven hebben, zijn Gert-Jan Bruggink (De Lutte) en Willem Greve (Markelo, foto).

Internationale concurrentie
Ook buitenlandse deelnemers reizen af naar de Achterhoek. Zo kiest Marcus Ehning, de nummer drie van de wereld, ervoor om niet naar het hoog gedoteerde concours in Parijs af te reizen, maar om naar Vragender te komen. De in Borken, net over de grens bij Winterswijk, wonende rijstijlspecialist reed al twee Olympische Spelen, vier wereldkampioenschappen, zeven EK’s en won al zes gouden medailles. Zijn Duitse collega Lars Nieberg, winnaar van vier gouden teammedailles op de grootste kampioenschappen, is ook van de partij.

Jeugd
Bovengenoemde ruiters komen van 4 tot en met 7 december aan de start. Het eerste weekend van 27 tot en met 30 november is bestemd voor de jeugd tot en met 21 jaar die zich massaal inschrijft. Naast deelname uit Nederland, Duitsland en België, is er onder andere een afvaardiging uit Engeland, Ierland, Canada, Colombia, Egypte, Spanje, Finland, Zweden, Turkije, Israël, Jordanië, Libië, Amerika, China en Thailand.

Foto: Sportfoto regio Twente

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief