Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Variatie kenmerkt Euregio Indoor Denekamp

Geplaatst op 17 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

DENEKAMP – Drie topavonden markeren het zeer gevarieerde programma van Euregio Indoor Denekamp, dat ook dit jaar liefhebbers van uiteenlopende paardensportdisciplines veel te bieden heeft. Traditioneel hoogtepunt is elk jaar opnieuw de drukbezochte hengstenavond, dit keer op dinsdag 25 oktober. Drie dagen later, vrijdag 28 oktober, zal manege Zonnebeek opnieuw goed gevuld zijn als het equipe-, het knock-outspringen en het masterspringen op de agenda staan. Topmenners zorgen zaterdag 12 november voor het klapstuk in het slotweekend van Euregio Indoor Denekamp, dat van 18 oktober tot en met 13 november haar zestiende editie beleeft.

De hengstenavond is een onderdeel van het evenement, waar elke rechtgeaarde  paardensportliefhebber al weken vooraf naar uitkijkt. Dit jaar krijgt deze een bijzonder feestelijk tintje met de huldiging van Gerben Morsink en Carthageno Z, onlangs in het Belgische Lanaken in een veld van ongeveer 250 deelnemers tot wereldkampioen bij de zesjarige paarden gekroond.

Voor het hengstenspringen hebben diverse toppers hun komst aangekondigd. Zo zullen behalve Gerben Morsink (foto) onder andere nationaal kampioen Jeroen Dubbeldam, Sjaak Sleiderink, Gert-Jan Bruggink, Willem Greve, Steven Veldhuis en Sander Geerink hun opwachting maken. Uit Duitsland komen René Tebbel en Joachim Heyer, die achter Morsink tweede en derde werd tijdens het WK op Zangersheide. Het programma heeft in vergelijking met voorgaande jaren een kleine wijziging ondergaan. Als eerste – extra – rubriek, staat het springen voor vijfjarige paarden op stijl met hindernissen van 1,15 meter op de agenda. Dezelfde paarden mogen, indien gewenst, aansluitend ook in de klasse M starten. Voor de vierjarige paarden blijft het springen op stijl over twee ronden gehandhaafd. Na de dressuurshow wordt de avond afgesloten met het Z/ZZ springen.

Euregio Indoor Denekamp, waar de springruiters in de klassen B tot en met ZZ uiteraard volop mogelijkheden krijgen hun kunnen te tonen, wordt in het weekeinde van 12 en 13 november als gebruikelijk afgesloten door de menners. De absolute specialisten in deze discipline komen zaterdag 12 november in de ring bij de tweespannen paarden en vierspannen paarden en pony’s. Aan kwaliteit ook hier geen gebrek. Tom Engbers presenteert zich als kersverse nationaal kampioen met zijn tweespan aan het eigen streekpubliek in het gezelschap van onder anderen zijn voorganger Raymond Letteboer. De menner uit Oud Ootmarsum eindigde dit keer als vierde. Bij de vierspanrijders is Mark Weusthof, nummer vier van het NK, de te kloppen man.
Op zondag 13 november is Euregio Indoor Denekamp echt voorbij als ook de strijd om de Twente Cup is gestreden. Hieraan wordt deelgenomen door een- en tweespannen paarden en pony’s.


Delen is sportief

Reacties (0)
Archief