Dinsdag 16 juli 2024
Twentesport

Carla

Geplaatst op 11 september 2011 door   ·   Geen reacties

Er zijn mensen die je moet koesteren binnen GA Eagles en een daarvan is Carla Bruggeman. Carla is sinds 1998 in vaste dienst bij onze club. Ze wast de zweettenues van de spelers, beheert de materialen, zorgt voor de lunch en doet nog veel meer. Ze is een vrouw van goud, met hart voor de club, maar vooral met het hart op de goede plaats. Toen ik begin jaren tachtig begon bij GA Eagles, was Carla ook al vaak bij de club. Ze was een meisje van een jaar of tien en bezocht regelmatig trainingen. In haar wasruimte op het stadion hangen dan ook foto’s van Carla met onder meer Johnny Oude Wesselink, Ton Witbaard, Henk ten Cate en René Eijkelkamp. Ik kan nog wel even doorgaan met spelers die met Carla op de foto staan, maar één ontbreekt er toch echt…

Het is duidelijk dat Carla geen fan van mij was, dit in tegenstelling tot Mike Small, de beresterke Engelse spits die in de wassalon van Carla minimaal op vijf foto’s prijkt. Naast het werk bij de Eagles is ze bij DAVO uit Deventer ook nog penningmeester en trainster van de D2. Het penningmeesterschap komt ook weer goed van pas bij de dagelijkse biljartpartijen tussen Paul Bosvelt en ikzelf tegen teammanager Adrie Steenbergen en verzorger Henk Nijenhuis.

Omdat onze tegenstanders meestal de mindere zijn, hebben we dit jaar het tarief uit medelijden verlaagd. Maar Adrie en Henk hebben een constructie bedacht die zo weinig mogelijk schade voor ze oplevert, maar waar je zelfs met een wiskundige achtergrond nog niet uitkomt. Carla, ook onze penningmeester nu, houdt tegenwoordig de tussenstand bij, gelukkig. Ik moet wel zeggen dat sinds deze constructie bestaat, wij geen wedstrijd meer winnen .Als het even kan is zij ook nog arbiter bij de biljartwedstrijden. Ook dat is nodig, want  die partijen gaan vaak op het scherpst van de snede en leveren nog net geen keugevechten op.

Ook is Carla kaartmaatje van Joop Gall als wij een uitwedstrijd hebben. Tegenstanders Bosvelt en Boerebach hebben allang door dat Carla veruit de sterkste van het duo is en proberen haar dan ook met plaagstootjes uit het spel te halen. Zonder succes, want Carla is gehard in de mannenwereld van het voetbal en je moet van goeden huize komen wil je haar gek maken.

Want ga er maar aan staan: de bevuilde onderbroekjes van de spelers wassen, een heerlijk soepje maken, lunchpakketjes met of zonder boter bereiden, omgaan met gasten die zeuren als ze een keer zelf voor hun spullen moeten zorgen, de stand bijhouden bij het biljarten of het kaartmaatje van Joop zijn; het valt niet mee. Ik heb in ieder geval diep respect voor Carla en ik weet zeker velen met mij. Daarnaast  is ze nooit chagrijnig, lacht altijd, maar bovenal is ze echt. En dat vind ik nog het allermooiste aan haar…

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief