Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Stegeman of NN

Geplaatst op 15 september 2014 door   ·   1 Reactie

Ben benieuwd naar de criteria waaraan de nieuwe hoofdcoach van Heracles moet voldoen. Het duo Smit/Hoogma heeft reeds met John van de Brom gesproken en daarmee gaven ze al duidelijk aan dat het een relatief jonge trainer moet zijn die al aardig wat meegemaakt heeft. Van den Brom is 47 jaar. Maar de oud-Ajacied heeft alweer afgezegd.

Smit liet vervolgens weten dat de club de tijd neemt om verder te zoeken in de wetenschap dat John Stegeman bevoegd is om als waarnemer te fungeren. Of kijken de heren even of Stegeman zelf de nieuwe hoofdtrainer zou kunnen zijn? Hij had zaterdag een soort van vuurdoop in de Arena en leed daar een nederlaag tegen Ajax. Maar – dat moet gezegd – het had tegen de uiterst schrale landskampioen zomaar een gelijkspelletje kunnen worden.

Stegeman? Ze kennen hem als speler, ze kennen hem als assistent-trainer. Maar als je dat goed doet, ben je nog geen goede chef van de staf, want daar komt meer bij kijken, zeker als de ploeg in gevaarlijk vaarwater aan het ploeteren is. Dan moet je slim en behendig kunnen managen, dan draag je de verantwoording, dan moet je keuzes maken en vervolgens die keuzes waarmaken, dan moet je de media te woord staan en ben je af en toe de Kop-van-Jut, zeker als je vanaf de achttiende plek met 0 punten achter je naam van start moet gaan. Is Stegeman daar geschikt voor? De KNVB heeft hem onlangs gediplomeerd voor het grote werk. De theorie was goed, de stages en werkstukken waren ook voldoende, maar ja de echte praktijk is altijd anders, zeker in de penibele situatie waarin Heracles verkeert. Daar komt nog wel bij dat Stegeman de goedkoopste oplossing is, want de ontslagen Jan de Jonge kost nog geld en een nieuwe man moet ook nog op de loonlijst. Zoals als jaren bekend is, is die loonlijst bij Heracles geen vetpot.

Kiezen Smit/Hoogma niet voor Stegeman, wat zijn dan de criteria? Daar ben ik benieuwd naar. Willen ze dan een ouwe rot als boegbeeld, als mentor en als bliksemafleider met daaronder een belangrijke rol voor het duo Stegeman/Kolmschot? Zoeken ze een jonge coach die al ervaring heeft met het metier en – gezien de stand op de ranglijst – stressbestendig is? De komende dagen horen we meer. Ik ben zeer benieuwd.

Delen is sportief

Reacties (1)

 1. Jan Pasman says:

  John Stegeman gaat de nieuwe hfd.coach worden bij Heracles Almelo, zeker als zondag gewonnen wordt van FC Twente.
  D’r zit een goeie kop op, kan goed zijn woordje doen in de media en tactisch sterk.
  Nadeel,is jong en zal zeker wel eens een blunder maken. Als Guus dat mag dan mag Stegeman dat ook een keer overkomen.
  Op de achtergrond kan hij altijd nog GertJan Verbeek raadplegen. Als Jan Smit dat kan dan kan Stegeman dat ook.
  Dat John van de Brom afzegde is niet zo vreemd. Die heeft het (te) hoog in zijn bol en ‘moet’ niet zo nodig. Hij kijkt tot augustus 2015 iedere 28e van de maand lachend in zijn brievenbus. Anderlecht kassa!!!
  Geef mij maar John Stegeman.
  Go Johnny go !!
Archief