Zondag 21 juli 2024
Twentesport

De vakantie van Co

Geplaatst op 20 juni 2011 door   ·   1 Reactie

Het eerste potje voetbal van Co en zijn Twentse mannen zal vermoedelijk plaatsvinden in Vriezenveen. Ik vind dat mooi. Vraag me niet waarom. Vandaag was de eerste training van FC Twente. Maar de kersverse oefenmeester was er nog niet. Co is namelijk nog op vakantie. Met zijn dame. Die trip stond al gepland. Dus verliep de eerste training Co-loos.

Ik zie Co -als leek- als een ietwat bruine, 63-jarige Randstedeling. Met bijbehorend temperament. Een man die vertrekt met slaande trom. Een leider vol Hollandse schoolvoetbal die houdt van de aanval. En wisselt. Veel wisselt. Zelf ook. Hij vond de term ‘houdbaarheid van een coach’ uit. En een ding kleeft aan hem: de “Colonel” werd nog nooit kampioen in de Nederlandse competitie.

Hoe dan ook kan Adriaanse heel veel leven in de Twentse brouwerij ‘de Grolsch Veste’ brengen en in de Nederlandse voetbalcompetitie. De eerste reacties van collega voetbalcoaches, spelers en supporters zijn dan ook zeer lovend. ‘Twente heeft met Adriaanse garantie op succes binnengehaald’ hoorde ik vanavond een Feyenoorder zeggen. Nu weet ik niet veel van voetbal, maar in garanties in de sport geloof ik niet.

Mijn vleugje scepsis verdween echter bij het lezen van de voorpagina van Twentesport.com. Daar staat geschreven ‘… die eerst met zijn vrouw op fietsvakantie gaat’ . Ik moet bekennen: dat had ik nu niet achter dat bruine gebrande gezicht gezocht. Zou het een vakantie op een racefiets zijn? Of een mountainbike? Ik ben zelf eens van Cambodja naar Thailand gefietst op een Cambodiaanse Giant. Maar Co, ik kan je verzekeren: dat is best zwaar. Of hij nu fietst door de spitse Italiaanse Dolomieten of met zo’n aangedreven ‘Anky van Grunsven’ stalen ros (dat is een kruising tussen een fiets en een scooter) rondtoert langs de vijf sterren route in Twente, stoer dat is het zeker.

Munsterman verzekerde het ons al: ‘ Co is zo fit als een hoentje’. Me dunkt. Als fietsende voetbaltrainers van 63 de pensioengerechtigde leeftijd van 67 al niet kunnen halen, dan houd ik mijn hart vast.

Co, welkom. En veel fietsplezier. We zien je fit en wel in Vriezenveen.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Technische Dirk says:

    CO is the Man.

    Kleedkamer I – de gehele selectie

    Kleedkamer II – De Koffiejuffrouw vanwege die onwijs smerige koffie van haar en Jan van Halst omdat hij daar zo goed in is, de bank warm te houden van Kleedkamer II
    Rosales, Buysse, Vujicevic, Parker, Javadov.
Archief